Club i-Lab: Scratch voor gevorderden 8+

Alle Digitaalcursussen

Wat houdt deze cursus in?

Weet je al het een en ander van Scratch en heb je zin om daar meer over te leren en aan leuke nieuwe projecten te werken? Dan is deze cursus iets voor jou. We gaan games en animaties maken en tegelijkertijd op een hoger niveau over programmeren leren. 

Je leert bijvoorbeeld meer over klonen via het maken van een schietspel en meer over variabelen en het maken van eigen codeblokken via het programmeren van tekeningen met de penblokken. Verder ga je meer leren over wat er allemaal mogelijk is met lijsten in Scratch, bijvoorbeeld door een typespelletje te maken. 

Hou je ook erg van tekenen? Dan kan je een 3D-animatie maken of een animatie met een figuurtje waarbij allerlei lichaamsdelen aparte sprites zijn met hun eigen code. Maak je liever nog een spel? Dan kun je een voetbalspel voor twee spelers maken, waarbij een zogenoemde hitbox ervoor zorgt dat de spelers de bal alle kanten op kunnen schieten.

Let op: deze cursus is niet voor kinderen die ooit één keer een uurtje wat met Scratch gedaan hebben, maar alleen voor kinderen die echt al wat meer ervaring hebben met programmeren met Scratch. 

Docent Martine Segers is een ervaren Scratcher. Hier vind je haar Scratch-profiel: https://scratch.mit.edu/users/PinkyPepper/ 

Het is niet helaas mogelijk een proefles voor deze cursus te doen. 

Alles op een rij'tje

Duur van woensdag 29 mei tot woensdag 3 juli
Tijd 15:30 - 17:00
Kosten €95,-
Aantal lessen 6
Locatie Bibliotheek Nieuwstraat