Van Polanen presenteert: Julian Taylor & Rob Lamothe

Dinsdag 25 juni 2024, van 20:00 tot 23:59 | Muziekhuis | Qbus

Kosten: 15 euro

Julian Taylor komt oorspronkelijk uit Toronto, is van Mohawk/Caribische afkomst en maakt al meer dan twee decennia deel uit van het muzikale landschap in Canada.

Slechts weinig singer-songwriters zijn in staat om grote emoties - liefde, hartzeer, verlies, vreugde - zo goed vast te leggen als deze man. Het ene moment speelt hij met zijn band elektrische rhythm and blues, en het volgende moment is hij te zien op een folkfestival met een intieme solo set. Taylor genoot een doorbraakjaar in 2020, toen zijn tweede soloalbum, ‘The Ridge’ meer dan zeven miljoen keer werd gestreamed op Spotify. 

Na het winnen van een rits aan toonaangevende Canadese muziekprijzen bracht hij eind 2023 "Anthology vol 1" uit, een verzameling van achttien nummers uit het rijke oeuve van deze Canadees. Kort na het uitbrengen van deze Greatest Hits plaat dook Julian Taylor snel weer de studio in om opnieuw te werken aan een volledig nieuwe verzameling van eigen composities. Taylor is gezegend met een stem die zowel krachtig als geruststellend klinkt; een unieke combinatie.Eén van de mooiste stemmen ter wereld is die van zanger, gitarist, componist, producer Rob Lamothe. 

In 1990 won hij een Edison met zijn band Riverdogs, om vervolgens een succesvolle solo carriere te starten. In september 2011 verscheen er plotseling ook weer een nieuw Riverdogs album 'World Gone Mad'. Veel te lang van weg geweest, zijn wij blij deze sympathieke muzikant inclusief prachtige strot opnieuw in de QBUS te mogen begroeten. Hij brengt zijn legendarische album "GRAVITY" op vinyl mee.

Tickets en info
zaal open: 20:00 uur
aanvang: 20:30 uur

vvk Leiden: Plato, Vrouwensteeg 4, 2312 DZ Leiden
Online kaarten bestellen? Dat kan via 06 - 4296 7177