Senioren

Thuiswonende ouderen 65+

Deelnemen aan culturele activiteiten heeft een positief effect op de gezondheid en op het leggen van (nieuwe) sociale contacten. Daarom brengen wij (thuiswonende) ouderen  in de wijken Noord, Slaaghwijk, Zuidwest en Mors graag in contact met al het moois wat cultureel Leiden te beiden heeft!

Ouderen wonen langer thuis en dan bestaat de kans dat iemand eenzamer wordt. In het kader van de eenzaamheid, organiseren wij activiteiten voor (thuiswonende) ouderen in de wijken Noord, Slaaghwijk, Zuidwest en Mors. Regelmatig zijn wij te vinden in de buurthuizen om in gesprek te gaan met bewoners van de wijk. Samen bedenken wij activiteiten om kennis te maken met kunst en cultuur. Dit kan heel breed zijn: van schilderen tot dansen, van muziek maken tot een lezing over de geschiedenis van de wijk.


Activiteiten

Ook in de Leidse wijken is er prachtige kunst te vinden. De Cultuurcoaches hebben verschillende culturele wandelingen gemaakt, waar je de mooiste culturele hotspots bezoekt in de wijk. Wandel de route op eigen tempo. Alle routes zijn goed toegankelijk voor rolstoel en rollator. De wandeling zijn hier te downloaden en gratis op te halen bij de buurthuizen in de wijk (Noord: De Kooi en Het Gebouw, Zuidwest: Vogelvlucht, Mors: Morschwijck, Slaaghwijk: Op Eigen Wieken).

De Cultuurcoaches hebben ook activiteitenprogramma's georganiseerd zoals Nu of Noord! en Pluk de Dag. Kijk gerust bij de voorgaande projecten om hier over te lezen. 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Of heb je leuke ideeën voor een nieuwe culturele activiteit? Laat het ons weten door een mail te sturen naar cultuurcoach@bplusc.nl