Voorgaande projecten

De Cultuurcoaches zitten niet stil. Wil jij weten wat voor projecten we al gedaan hebben? Bekijk het hieronder.

Leiden Vertelt | Deel 2. Familiegeschiedenis

Iedereen zit vol verhalen en herinneringen. Wij vroegen Leidenaren hun verhaal met ons te delen. Bekijk hier alle familieverhalen. 

DICHT

De Cultuurcoaches bezochten de Culturele Instellingen van Leiden tijdens de lockdown. De musea, bibliotheken en theaters waren dan wel DICHT, het werk binnen gaat altijd door. Hier maakten de Cultuurcoaches een reeks van 11 korte video's met de vraag: "Wat missen we nu het meest?". Bekijk hier de video's.

Pop-up expositie Slaaghwijk

In juni exposeerde 4 Leidse kunstenaars hun werk in de leegstaande panden aan het Valkenpad 32-36 in Slaaghwijk. Door de ramen kon gekeken worden naar de verhalen van de makers Margriet Blom, Hein Kuipers, Kristel van Deursen en Latife Uğur.

Tasjes vol Geluk

Gedurende de voorjaarsvakantie 2021 deelden de Cultuurcoaches schildergerei uit in de wijken Mors, Zuidwest en Noord. Kinderen konden dit schildergerei komen ophalen bij de Huizen van de Buurt en thuis aan de slag gaan om te kleuren voor hun wijk. Na afloop hebben wij de opa's en oma's uit de wijk verrast met de mooie kunstwerken in een Tasje vol Geluk.  

Herfstvakantie 2020

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar konden in de herfstvakantie kiezen voor een workshop van BplusC i-Lab of het Jeugdtheaterhuis. Bij de workshop van BplusC i-Lab gingen zij aan de slag met Ozobotjes. In de workshop van het Jeugdtheaterhuis leerden zij de technieken van het toneelspelen. De workshops vonden plaats in de wijken Slaaghwijk, Zuidwest, Mors en Noord. 

Op reis in je wijk

In de zomervakantie 2020 zijn de Cultuurcoaches op reis gegaan in de wijken Mors, Zuidwest, Noord/Slaaghwijk. Met diverse partners hebben wij vier weken lang culturele activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zo konden zij een workshop beeldende kunst volgen van Museum de Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden en kunstdocente Sophie Vrolijk. Ook konden zij een workshop muziek volgen van het Muziekcollectief, een workshop theater van het Jeugdtheaterhuis, een workshop Afro dansmix van Museum Volkenkunde en een workshop kleuterdans van BplusC dans- en theaterschool. 

Leiden Vertelt | Deel 1. Sprankelgedachten

Iedereen zit vol verhalen en sprankelgedachten. Wij vroegen Leidenaren hun verhaal met ons te delen. Bekijk hier alle sprankelgedachten. 

Culturele Tips

Bekijk onze culturele tips voor initiatieven die je, gedurende de lockdown, niet mocht missen.

Kaartje Kunst

Niet iedereen vindt online even makkelijk zijn of haar weg. Vooral tijdens de lockdown kan dat erg lastig zijn. Daarom willen wij graag per post mensen wat kunst en cultuur meegeven. Een kunstzinnig kaartje met een mooi gedicht en een leuke kleine opdracht om thuis zelf creatief bezig te zijn. 

Isolatiemateriaal

Leidse kunstenaars laten van zich horen ten tijde van Corona. Bekijk alle video's op ons YouTube kanaal.

Meivakantie 2020

In de meivakantie hebben wij meerdere online workshops georganiseerd. Wil jij deze workshops (nogmaals) volgen? Klik dan hier

Woorden tussen Muren

Woensdag 29 april hebben wij de stadsdichter van Leiden, Marianne van Velzen, een dag lang opgesloten in de Bibliotheek in de Nieuwstraat. Marianne heeft gedichten geschreven, geïnspireerd door de stilte van een lege bibliotheek.

De teksten van Marianne zijn aan het einde van de dag op de ramen van de bibliotheek aan de Nieuwstraat geschreven. Ook op de andere bibliotheeklocaties in Leiden en Leiderdorp zijn haar gedichten te bewonderen geweest. Bovendien heeft Niki Koutouras in Leiderdorp, Stevenshof en Het Gebouw prachtige tekeningen aan de teksten toegevoegd. Lees meer over dit project in de Leidse Glibber, Sleutelstad en Indebuurt Leiden.

Carrousel
Vrijdag 18 oktober 2019 was weer een spectaculaire editie van het cultuurfestival Carrousel. Deze keer in de wijken Boerhaave en Mors district met als festivallocaties Libertas Huis van de Buurt Morschwijck.
Nog even nagenieten van het festival? Bekijk hier de aftermovie