Voorgaande projecten

De Cultuurcoaches zitten niet stil. Wil jij weten wat voor projecten we al gedaan hebben? Bekijk het hieronder.

Kinderkunstroute 2021

De Cultuurcoaches van Leiden maakten speciaal voor kinderen van 8-12 jaar een hand-out met tips en tricks hoe je een atelier nu eigenlijk kunt ervaren. Deze hand-out kon gratis opgehaald worden op zes plekken in de stad en is hier te downloaden.

 

Cultuur je Buurt

Kinderen van 4-12 jaar konden gedurende de zomervakantie 2021 aan de slag met cultuur in hun buurt. Zo konden ze meedoen aan workshops streetdance, robots maken én beeldende kunst. Bekijk het hele programma van Cultuur je Buurt hier of bekijk onze terugblik

 

Leiden Vertelt | Deel 2. Familiegeschiedenis

Iedereen zit vol verhalen en herinneringen. Wij vroegen Leidenaren herinneringen over hun familiegeschiedenis met ons te delen. Lees hier alle verhalen. 

 

Tasjes vol Geluk

Gedurende de voorjaarsvakantie 2021 deelden de Cultuurcoaches schildergerei uit in de wijken Mors, Zuidwest en Noord. Kinderen konden dit schildergerei komen ophalen bij de Huizen van de Buurt en thuis aan de slag gaan om te kleuren voor hun wijk. Na afloop hebben wij de opa's en oma's uit de wijk verrast met de mooie kunstwerken in een Tasje vol Geluk. 

 

DICHT

De Cultuurcoaches bezochten de Culturele Instellingen van Leiden tijdens de lockdown. De musea, bibliotheken en theaters waren dan wel DICHT, het werk binnen gaat altijd door. Hier maakten de Cultuurcoaches een reeks van 11 korte video's met de vraag: "Wat missen we nu het meest?". Bekijk hier de video's.

 

Culturele Citytrip

Gedurende de lockdown ontwierpen de Cultuurcoaches samen met kunstenaar Nik Heemskerk een bordspel langs de culturele instellingen van Leiden. Het spel kwam in december 2020 in het Leidsch Dagblad en is hier te downloaden. 

 

Herfstvakantie 2020

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar konden in de herfstvakantie kiezen voor een workshop van BplusC i-Lab of het Jeugdtheaterhuis. Bij de workshop van BplusC i-Lab gingen zij aan de slag met Ozobotjes. In de workshop van het Jeugdtheaterhuis leerden zij de technieken van het toneelspelen. De workshops vonden plaats in de wijken Slaaghwijk, Zuidwest, Mors en Noord. 

 

Kinderkunstroute 2020

Noorse robots? Vliegende ogen? Een suikerspinnenjurk?! Kunstenaars kijken op een andere manier naar de wereld. Je kunt ook wel zeggen: Kunstenaars denken “Buiten de lijntjes”.

Kinderen maakten kennis met echte Leidse kunstenaars, namen een kijkje in de ateliers van Haagweg4 en gingen zelf creatief aan de slag met kunst. Bekijk hier meer foto's en de deelnemende kunstenaars! 

 

Op Reis in je Wijk

In de zomervakantie 2020 reisden wij naar de wijken Mors, Zuidwest, Noord/Slaaghwijk. Kinderen konden een workshop beeldende kunst volgen van Museum de Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden en Sophie Vrolijk. Ook konden zij een workshop muziek volgen van het Muziekcollectief, een workshop theater van het Jeugdtheaterhuis, een workshop Afro dansmix van Museum Volkenkunde en een workshop kleuterdans van BplusC dans- en theaterschool. 

 

Leiden Vertelt | Deel 1. Sprankelgedachten

Iedereen zit vol verhalen en sprankelgedachten. Wij vroegen Leidenaren hun verhaal met ons te delen. Bekijk hier alle sprankelgedachten. 

 

Kaartje Kunst

Niet iedereen vindt online even makkelijk zijn of haar weg. Vooral tijdens de lockdown kan dat erg lastig zijn. Daarom willen wij graag per post mensen wat kunst en cultuur meegeven. Een kunstzinnig kaartje met een mooi gedicht en een leuke kleine opdracht om thuis zelf creatief bezig te zijn. 

 

Isolatiemateriaal

Leidse kunstenaars laten van zich horen ten tijde van Corona. Bekijk alle video's op ons YouTube kanaal.

 

Meivakantie 2020

In de meivakantie hebben wij meerdere online workshops georganiseerd. Wil jij deze workshops (nogmaals) volgen? Klik dan hier

 

Woorden tussen Muren

Woensdag 29 april hebben wij de stadsdichter van Leiden, Marianne van Velzen, een dag lang opgesloten in de Bibliotheek in de Nieuwstraat. Marianne heeft gedichten geschreven, geïnspireerd door de stilte van een lege bibliotheek.

De teksten van Marianne zijn aan het einde van de dag op de ramen van de bibliotheek aan de Nieuwstraat geschreven. Ook op de andere bibliotheeklocaties in Leiden en Leiderdorp zijn haar gedichten te bewonderen geweest. Bovendien heeft Niki Koutouras in Leiderdorp, Stevenshof en Het Gebouw prachtige tekeningen aan de teksten toegevoegd. Lees meer over dit project bij Leidse Glibber, Sleutelstad en Indebuurt Leiden.

 

Cultuurfestival Carrousel

Vrijdag 18 oktober 2019 was weer een spectaculaire editie van het cultuurfestival Carrousel. Deze keer in de wijken Boerhaave en Mors met als festivallocaties Libertas Huis van de Buurt Morschwijck.
Nog even nagenieten van het festival? Bekijk hier de aftermovie.