Pop-up expositie

Slaaghwijk

In juni exposeren Leidse kunstenaars hun werk in de leegstaande panden aan het Valkenpad 32-36 in Slaaghwijk. Loop langs en kijk door de ramen naar de verhalen van de makers.

Deze pop-up expositie is opgezet door Cultuurcoach Leiden, een initiatief van de gemeente. Wij brengen muziek, nieuwe media, literatuur, cultureel erfgoed, dans, theater en beeldende kunst naar de wijken.

www.cultuurcoachleiden.nl

 

Margriet Blom

Keramist en docent tekenen/schilderen.

Margriet Blom is opgeleid als docent beeldende vorming. Op dit moment geeft zij les in Leiden en omgeving, ook hier in de Merenwijk.

Het thema van haar expositie is ‘ontluiken’: het moment dat er uit een ruige, schijnbaar dode bol een fris groen puntje doorbreekt of een kwetsbaar ei dat liefdevol wordt beschermd maar uiteindelijk toch moet breken. Het gaat over nieuw leven, hoop en dat er vaak iets stuk moet gaan om iets nieuws een kans te geven.

Haar werk is geïnspireerd door de natuur en is realistisch met een twist.

           

www.margrietblom.nl

 

Hein Kuipers

Hein Kuipers (1952) is kunstschilder in Leiden en geeft al vele jaren schilderles in zijn lesatelier in de Kaasmarktschool en op locatie.

                 


Zijn werkwijze is intuïtief, de schilderijen zijn abstract met een sterke verwijzing naar de natuur. De indrukken die hij opdoet tijdens wandelingen komen tijdens het schilderproces weer naar boven en raken verweven in een atmosfeer van kleur en licht.

www.heinkuipers.nl 

 

Kristel van Deursen

Kristel van Deursen maakt beelden van mensfiguren die je uitnodigen om je eigen verhaal erin te (h)erkennen. Ze vindt haar inspiratie in het Sjamanisme en Lichtwerk; ze neemt je mee op reis en nodigt je uit om de kunstwerken op verschillende bewustzijnslagen te ervaren.

In haar kunstwerken gaat het niet alleen om de schoonheid maar juist ook om de beleving.

Ook is zij bekwaam in het maken van portretten van mens en (huis)dier waarin het karakter sterk ervaren wordt. Een veel voorkomende uitspraak is ‘het schilderij lijkt nog echter dan de foto’.

Otorongo (jaguar – Inka Sjamanisme); gemengde techniek op aquarelpapier, accent op aquarelverf (70x50cm)

 

The Sound of Light; Gemengde techniek op paneel, accent op acrylverf (85x65cm) 

   

Nature Growing Light; gemengde techniek op doek, accent op olieverf (140x100cm)

www.kristelvandeursen.com 

www.lightup.today 

 

Latife Uğur

Kunstenares Latife Uğur woont in Leiden-Noorderkwartier en schildert al 7 jaar in haar vrije tijd en volgt een schildercursus bij BplusC. Schilderen is voor haar een manier van ontspannen. Het maakt haar hoofd leeg en dit geeft haar rust. Ze schildert werken met diverse thema’s. De werken die hier zijn getoond zijn een kopie. Het zijn figuren die uitrusten met instrumenten in de hand na een concert.

 


Naast schilderen als hobby te hebben maakt ze ook werk in opdracht en geeft ze korte cursussen.

Latife55.38@gmail.com