Pop-up expositie

Valkenpad 32-36 | Slaaghwijk

Wist je dat er in Slaaghwijk een pop-up expositie is? Loop langs en kijk door de ramen van Valkenpad 32-36 naar de verhalen van de makers.

Deze pop-up expositie is opgezet door Cultuurcoach Leiden, een initiatief van de gemeente. Wij brengen muziek, nieuwe media, literatuur, cultureel erfgoed, dans, theater en beeldende kunst naar de wijken.

www.cultuurcoachleiden.nl

 

Augustus 2021 - heden

Poëzie pop-up 

Leiden is een multiculturele stad. Zoveel mensen, zoveel talen, maar de kracht van het woord is overal hetzelfde. Cultuurcoach Leiden heeft inwoners van Leiden opgeroepen om korte gedichten in zoveel mogelijk verschillende talen met de thema's samenleven of thuis in te sturen. De inzendingen en onze eigen vondsten zijn te zien in een meertalige Poëzie Pop-up.

Benieuwd naar de vertalingen? Lees deze hier!

 

Juli 2021 - heden

Tekeningen van kinderen uit de wijk

Tegenover het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken in Slaaghwijk hebben kinderen hun wens voor de wijk getekend om het leegstaande pand aan het Valkenpad te versieren. Dit is een initiatief van Incluzio en de Jeugdclub uit het Buurthuis. Cultuurcoach Laura heeft de tekeningen uitvergroot en op panelen gezet en de kinderen hebben hun eigen tekeningen vervolgens weer ingekleurd.

 

Juni 2021

Expositie van vier Leidse kunstenaars

Margriet Blom is opgeleid als docent beeldende vorming. Op dit moment geeft zij les in Leiden en omgeving.

Het thema van haar expositie is ‘ontluiken’: het moment dat er uit een ruige, schijnbaar dode bol een fris groen puntje doorbreekt of een kwetsbaar ei dat liefdevol wordt beschermd maar uiteindelijk toch moet breken. Het gaat over nieuw leven, hoop en dat er vaak iets stuk moet gaan om iets nieuws een kans te geven.

 

Hein Kuipers (1952) is kunstschilder in Leiden en geeft al vele jaren schilderles in zijn lesatelier in de Kaasmarktschool en op locatie.

Zijn werkwijze is intuïtief, de schilderijen zijn abstract met een sterke verwijzing naar de natuur. De indrukken die hij opdoet tijdens wandelingen komen tijdens het schilderproces weer naar boven en raken verweven in een atmosfeer van kleur en licht.

 

Kristel van Deursen maakt beelden van mensfiguren die je uitnodigen om je eigen verhaal erin te (h)erkennen. Ze vindt haar inspiratie in het Sjamanisme en Lichtwerk; ze neemt je mee op reis en nodigt je uit om de kunstwerken op verschillende bewustzijnslagen te ervaren. In haar kunstwerken gaat het niet alleen om de schoonheid maar juist ook om de beleving.

 

Kunstenares Latife Uğur woont in Leiden-Noorderkwartier en schildert al 7 jaar in haar vrije tijd en volgt een schildercursus bij BplusC. Schilderen is voor haar een manier van ontspannen. Het maakt haar hoofd leeg en dit geeft haar rust. Ze schildert werken met diverse thema’s. Het werk dat hier is getoond is een kopie. 

Naast schilderen als hobby te hebben maakt ze ook werk in opdracht en geeft ze korte cursussen.