Activiteiten

De Cultuurcoaches organiseren culturele activiteiten voor de doelgroepen kinderen (4-12 jaar), (thuiswonende) ouderen en mensen in de zorg. Op deze pagina vind je meer informatie over onze lopende en aankomende activiteiten. 

CULTURELE WANDELINGEN

Wist je dat er in de Leidse wijken ontzettend veel kunst te vinden is?
Leiden Noord staat bomvol kunstwerken, in de Mors vind je talloze muurschilderingen
en
-gedichten en in Leiden Zuidwest staat een heus kasteeltje!

De Cultuurcoaches hebben een wandeling gemaakt waar je langs alle culturele hotspots van de wijk wandelt. Alle wandelingen zijn 2 tot 3 kilometer lang en toegankelijk voor rollators en rolstoelen. Download de wandelingen hier!

DICHT - Culturele instellingen in lockdown

In de Leidse bibliotheken, podia en musea waar normaal gesproken honderden mensen rondlopen is het nu al maanden oorverdovend stil. Maar binnen in de culturele instellingen gaat het werk door. Op alle plekken waar kunst en cultuur centraal staan, zijn mensen onophoudelijk bezig met al het moois dat nu nog ongezien op bezoekers wacht.

Bekijk hier de video's van DICHT.

CULTURELE CITYTRIP

Binnenblijven en toch een tripje maken langs culturele instellingen in de stad?
Reis met minimaal twee spelers over de kaart van Leiden. Volg de route langs musea, theaters, dansscholen, bibliotheken en vele andere leuke plekken van de stad. Degene die het langst in de stad weet te blijven wint!

Download de Culturele Citytrip hier!

NU OF NOORD – Cultuurclub

Heb jij zin om te schilderen, dansen, boetseren of zingen? Doe dan mee in de buurthuizen van Leiden Noord en Slaaghwijk. De Cultuurcoaches hebben een leuk, divers programma bedacht, voor jong en oud! We hopen eind mei te starten met onze activiteiten, zodra de data bekend zijn kun je de flyer hier vinden.

LEIDEN VERTELT

In deze vreemde tijd waarin familie soms gemist moet worden, wil Cultuurcoach Leiden de mooiste herinneringen ophalen. Herinneringen over uw familiegeschiedenis. Uit wat voor familie komt u? Hoe heeft u uw partner ontmoet? Welke bijzondere gebeurtenissen heeft u met uw familie meegemaakt?

Heeft u een bijzondere familiegeschiedenis? Of kent u iemand met een inspirerend familieverhaal? Mail dan naar cultuurcoach@bplusc.nl om een afspraak te maken.