Ouderen

Thuiswonende ouderen 65+

Deelnemen aan culturele activiteiten heeft een positief effect op de gezondheid en op het leggen van (nieuwe) sociale contacten. Daarom brengen wij (thuiswonende) ouderen  in de wijken Noord, Slaaghwijk, Zuidwest en Mors graag in contact met al het moois wat cultureel Leiden te beiden heeft!

Ouderen wonen langer thuis en dan bestaat de kans dat iemand eenzamer wordt. In het kader van de eenzaamheid, organiseren wij activiteiten voor (thuiswonende) ouderen in de wijken Noord, Slaaghwijk, Zuidwest en Mors. Regelmatig zijn wij te vinden in de buurthuizen om in gesprek te gaan met bewoners van de wijk. Samen bedenken wij activiteiten om kennis te maken met kunst en cultuur. Dit kan heel breed zijn: van schilderen tot dansen, van muziek maken tot een lezing over de geschiedenis van de wijk.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Of heb je leuke ideeën voor een nieuwe culturele activiteit? Laat het ons weten door een mail te sturen naar cultuurcoach@bplusc.nl  

Activiteiten

Culturele Wandelingen
Wist je dat er in de wijken van Leiden prachtige kunst te vinden is? De Cultuurcoaches hebben verschillende culturele wandelingen gemaakt, waar je de mooiste culturele hotspots bezoekt in de wijk. Wandel de route op eigen tempo. Alle routes zijn goed toegankelijk voor rolstoel en rollator.
De wandeling zijn online te downloaden. De boekjes zijn ook gratis op te halen bij de buurthuizen in de wijk (Noord: De Kooi en Het Gebouw, Zuidwest: Vogelvlucht, Mors: Morschwijck, Slaaghwijk: Op Eigen Wieken).

Nu of Noord!
In het najaar van 2021 starten wij met het programma Nu of Noord!, waar kinderen en ouderen aan de slag kunnen met kunst en cultuur in de drie buurthuizen van Noord en Slaaghwijk: Op eigen wieken, Het Gebouw en De Kooi. Hier kan naar hartenlust getekend, geschilderd en geboetseerd worden.

Leiden Vertelt
Iedereen zit vol verhalen. Vaak kun je er duizenden schrijven, ze maken wie je bent. Wij hebben bijzondere verhalen verzameld van Leidenaren en gebundeld in 2 boeken. Benieuwd naar alle verhalen? Klik hier om ze digitaal te lezen!