Ouderen

Thuiswonende ouderen 65+

De Cultuurcoaches brengen (thuiswonende) ouderen in contact met al het moois wat cultureel Leiden te bieden heeft in de wijken Noord, Slaaghwijk, Zuidwest en Mors. Zodra het weer mogelijk is zijn de Cultuurcoaches regelmatig te vinden in de buurthuizen om in gesprek te gaan met bewoners van de wijk. Samen bedenken wij activiteiten om kennis te maken met kunst en cultuur. Dit kan heel breed zijn: van schilderen tot dansen, van muziek maken tot een lezing over de geschiedenis van de wijk.

In het najaar van 2021 starten wij met het programma Nu of Noord!, waar kinderen en ouderen aan de slag kunnen in de drie buurthuizen van Noord en Slaaghwijk: Op eigen wieken, Het Gebouw en De Kooi. Hier kan naar hartenlust getekend, geschilderd en geboetseerd worden. Ook in Zuidwest en Mors zijn wij druk bezig met het opzetten van een mooi programma.

Geen zin om te wachten tot die tijd? Kijk dan eens naar onze culturele wandeling of of het project Leiden Vertelt.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Of heb je een idee voor een nieuwe culturele activiteit? Laat het ons weten door een mail te sturen naar cultuurcoach@bplusc.nl