BoekenBuffetBoekenBuffet is een lessenserie waarin kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende literaire genres. Smaak in eten wordt vergeleken met smaak in boeken. Leerlingen ontdekken welke boeken hen aanspreken. De leesconsulent onderzoekt met de leerlingen tien titels, waarna de leskist met diverse exemplaren per titel in de klas blijft. Zo kunnen de leerlingen verschillende boeken “proeven”, lezen en ontdekken wat voor hen het lekkerste boek is. Na zes weken komt de leesconsulent langs om met de leerlingen hun leeservaringen te bespreken. 

Leerlingen kiezen over het algemeen boeken uit hetzelfde genre. Het BoekenBuffet laat hen ervaren dat er meer keuzemogelijkheden zijn dan ze dachten. 

Data

Wij adviseren dat je de les voor maximaal één klas per datum afneemt, zodat de leerlingen de boeken tot hun volledige beschikking hebben!
Na afloop van de tweede les ontvang je het door de klas gekozen lievelingsboek van BoekenBuffet!

Noteer bij de aanvraag de datum in het opmerkingenveld en vermeld er meteen een voorkeurstijd bij! Zodra de boeking volledig is verwerkt, wordt de datum pas van de website gehaald. We adviseren je daarom bij je boeking een tweede datum uit de lijst als alternatief mee te sturen. 

Dinsdag / dinsdag

06-09-2022 / 18-10-2022

Dinsdag / dinsdag

08-11-2022 / 20-12-2022

Dinsdag / dinsdag

14-02-2023 / 04-04-2023

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje