De Nationale Voorleesdagen 2023

Voorlezen is een feest!

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari kunnen kinderen van 0 tot en met 6 jaar genieten van het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje van auteur Joukje Akveld en illustrator Jan Jutte.

Voorlees Festival bij BplusC
Tijdens deze editie van de Nationale Voorleesdagen organiseert BplusC voor het eerst een heus Voorlees Festival voor 0-6 jaar! Op zondag 29 januari wordt de vloer van BplusC bibliotheek Nieuwstraat getransformeerd tot festivalterrein. Baby, peuters, kleuters en hun voorlezers zijn welkom voor een middag vol pret, plezier en ontdekking.

Deze middag staat in het teken van (voor)lezen, in alle soorten en maten. Er zijn marktkraampjes waar informatie te vinden is over bijvoorbeeld voorlezen, meertaligheid en gezonde snacks! Ook zijn er allerlei activiteiten voor jonge kinderen: schminken, maskers maken en dansworkshops voor de allerkleinste.

Het Voorlees Festival is gratis! Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur in onze Bibliotheek aan de Nieuwstraat. Bekijk hieronder de programmaflyer. Klik op de afbeelding voor het downloadbare PDF bestand:

Over De Nationale Voorleesdagen
Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek  in opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden, daarnaast blijkt dat ouders behoefte hebben aan voorleestips. Welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Nationale Voorleesdagen helpen hiermee. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Prentenboek van het Jaar 2023
Tussen de titels uit de Prentenboek Top 10 zit één boek dat zich Prentenboek van het Jaar mag noemen. In 2023 is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. 

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Gratis lid worden van de bibliotheek
Peuters en kleuters die lid worden (gratis tot 18 jaar) van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje cadeau! Kijk hier voor meer informatie.

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter voor leuke foto's en voorleestips!