Kunst en Welzijn

Leiden stadsbreed

Kunst kan handvaten bieden om erachter te komen wat je leuk vindt, wat jou inspireert en zin geeft. Wij vinden het belangrijk om de zorg- en cultuursector met elkaar te verbinden. Dit doen wij doormiddel van verschillende projecten. Een van deze projecten is Kunst op Recept, bedoeld als culturele interventie voor mensen met licht psychosociale klachten. 

 

Wat kan Kunst op Recept voor je betekenen?

Soms zit je niet lekker in je vel als gevolg van het verliezen van je baan, het overlijden van een dierbare of een andere ingrijpende gebeurtenis of omdat je je eenzaam voelt. Dan kan Kunst op Recept je helpen. Creatief bezig zijn, je op een andere manier uiten en geïnspireerd raken geven weer zin. Dat is wat Kunst op Recept samen met jou wil bereiken.

Kunst op Recept bestaat uit gratis lessen, gegeven door professionele kunstdocenten in Leiden. Schilderen, zingen, muziek maken, toneelspelen, schrijven of fotograferen. Wat vind jij leuk? Wat zou jij willen doen?

Verwijzen

Kunst op Recept gaat op verwijzing van je zorgverlener. Bespreek samen met je zorgverlener of Kunst op Recept geschikt is voor jou en vraag om een verwijzing. Op onze website kan je zien met welke zorgverleners wij samenwerken. Zelf aanmelden is helaas niet mogelijk.

Voor meer informatie en vragen kan je naar onze website: www.kunstopreceptleiden.nl