In de zorg

Leiden stadsbreed

In de zorg hebben mensen vaak minder toegang tot kunst en cultuur. Terwijl juist daar de behoefte aan inspiratie, zingeving of vermaak groot kan zijn. Daarom willen de Cultuurcoaches de zorg- en de cultuursector verbinden.

Zo is afgelopen juni de pilot van Kunst op Recept gestart. Kunst op Recept is bedoeld voor inwoners van Leiden met psychosociale klachten ten gevolge van bijvoorbeeld eenzaamheid, rouw of werkeloosheid. Mensen met deze klachten komen vaak bij de huisarts of psycholoog terecht. Deze kan nu doorverwijzen naar een traject van zes gratis lessen, gegeven door een professionele kunstvakdocent. De lessen zijn geen therapie, maar bedoeld ter inspiratie, om de eigen talenten aan te spreken, om lucht te geven, om reflectie en zingeving te stimuleren.

Ook zijn de Cultuurcoaches in samenwerking met Leids Cement bezig om een online platform op te zetten om daar de zorg- en de cultuursector met elkaar in contact te brengen.

Daarnaast kijken we samen met De Leidse Schouwburg, BplusC en basisschool De Weerklank naar de mogelijkheden om theatervoorstellingen toegankelijk te maken voor dove mensen.

Ben jij een kunstenaar, maker of cultureel ondernemer uit de stad en wil jij een bijdrage leveren aan kunst op het raakvlak met de zorg, laat het dan ons weten via cultuurcoach@bplusc.nl.