Samenspelen

voor kinderen en jeugd

Bij BplusC begint alles met samenspel. Je leert jouw instrument beheersen, samenwerken samen iets bijzonders creëren, luisteren naar elkaar en je medemuzikanten volgen. Kortom, je leert ontzettend veel van samen muziek maken en dansen en het is nog leuk(er) ook!

Zodra kinderen muziekles volgen, kunnen ze meedoen aan Start met orkest, voor strijkers, houtblazers of koperblazers. Na één jaar les kunnen ze terecht in het Kinderorkest Leiden of Oegstgeest en na vier jaar in het Juniorenorkest. Kinderen leren in het orkest om naar elkaar te luisteren en aanwijzingen van de dirigent op te volgen. Daarnaast maken ze kennis met heel veel verschillende soorten muziek. Maar vooral merken ze hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken.

Zoek je al een tijdje naar een leuke plek om te zingen? Kom dan meezingen in het minikoor, het kinderkoor of het jeugdkoor. Hier leer je je eigen stem goed kennen, maar ook om samen met andere kinderen te zingen. Je leert naast je eigen stem om meerstemmig te zingen met anderen. Het repertoire is heel breed. Soms zingen we een popliedje, soms iets uit een musical en soms klassiek. 

Wil je uitproberen of muziek maken in één van onze slagwerkgroepen, klezmerband Mazzel, een houtblazer band, een harpensemble of een pop- of jazzband iets voor je is? Bekijk dan alle muzieklessen hieronder in de slider ⬇️ en schrijf je in voor een proefles!