Leeskringen

Samen lezen in een leeskring

Lezen is leuk. En het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt (na)praten met anderen!

Praten met anderen over boeken en schrijvers is gezellig en inspirerend. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring; fanatieke lezers maar ook mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Via een leeskring kom je wellicht in aanraking met andere titels dan je zelf zou uitkiezen.

Regelmatig organiseren wij informatie- en startbijeenkomsten van leesgroepen in samenwerking met Senia. Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluistergroepen. De informatiebijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Tijdens deze informatiebijeenkomsten wordt uitleg gegeven hoe de Senia leeskringen werken. Met de aanwezigen die belangstelling hebben wordt een nieuwe leeskring gestart. Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan via maria.boelhouwer@senia.nl. Op dit moment staat er geen fysieke leeskringen gepland.

Leeskringkoffers
In samenwerking met www.Probiblio.nl leveren wij leeskringkoffers voor leeskringen. Kijk hier voor het tarief. 
Lenen van leeskringkoffers:
- kies uit de boekenlijst van leeskringkoffers voor leesclubs 
- vul het bestelformulier in en lever deze in bij uw bibliotheek  
Deze service is niet geschikt voor bij Senia aangesloten leeskringen

Handige sites
De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Kijk hier voor de sites van Literom (recensies van boeken en interviews met schrijvers) en Uittrekselbank (uittreksels en informatie over schrijvers uit binnen- en buitenland). Je kunt onze databanken kosteloos gebruiken in onze bibliotheeklocaties, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Voor leden van de Bibliotheek zijn deze databanken ook thuis te gebruiken.

Inloggen
Als lid van de bibliotheek kun je gebruik maken van Literom en Uittrekselbank door in te loggen met je lenersnummer (gebruik het nummer op je pasje dat niet met NL begint) en wachtwoord (dat is je geboortedag en -maand, bijv. 1 januari wordt 0101).