Muziek

vanPolanen presenteert David Ramirez & Band

'24 karaats storyteller'

Feest! 25 jaar LIVE. Donderdag 28 mei staan twee favorieten tegelijk in Qbus gepland. David Ramirez maakte met zijn solo optredens al een onuitwisbare indruk. Nu is hij terug: met band en nieuw plaatwerk. De Imperial Crowns zullen met hun on-ge-e-ve-naar- de show de avond in stijl afsluiten.

Let op! Dit zijn 2 aparte evenementen op 1 avond met losse verkoop of combi-ticket met gewijzigde aanvangstijden.

David Ramirez van 19:30 tot 21:15 uur, Imperial Crowns van 21:30 tot 00:00 uur

 

David Ramirez is een een begenadigd liedjesschrijver met een stem die bol staat van de roots. Het zou dan ook niet gek zijn wanneer de naam van Ramirez 'ooit' in één adem genoemd wordt met een man als Jason Isbell. Zijn laatste plaat 'We're not going anywhere' was een waardige opvolger van zijn eerdere albums 'Fables’ en ‘Apologies’. Op zijn nieuwe single als voorloper van een nieuw album is weer ruimschoots plaats voor twijfel en bespiegeling.

Ramirez wist dat hij muzikant wilde worden toen hij in zijn studentenjaren een plaat van Ryan Adams hoorde. Door het werk van Adams ontdekte hij vervolgens het rijke oeuvre van Bob Dylan en vertrok hij met een gitaar en goede moed naar Nashville, Tennessee, om daar zijn geluk als muzikant te beproeven. De liedjesschrijver beperkt zich echter niet tot de alt-country van het moment, maar zoekt ook raakvlakken bij singer-songwriter muziek uit de jaren 70 (denk aan James Taylor, Jackson Browne). Kortom de man is meer dan een singer/songwriter,  hij is een dichter, die ook nog eens prachtig kan zingen. Uitzonderlijk talent.

Terug naar het overzicht