Muziek

THE HACKENSAW BOYS

vanpolanen presenteert: voor de 4de maal in QBUS

Antieke folk- en bluegrassmuziek uit de schilderachtige Appalachen klinkt weer actueel in de handen van The Hackensaw Boys, die er een dosis eenentwintigste-eeuwse rock ’n’ roll energie in stoppen.

In 2006 wonnen de heren uit Virginia de Leidse QBUS poll als beste live act van dat jaar. Anno 2022 klinkt deze legendarische formatie, samen met de op het oude vertrouwde nest teruggekeerde oprichter David Sickman nog altijd als een kruising tussen de Carter Family en The Ramones. Weinig muziek die meer uitnodigt tot ongecompliceerd hossen en vrolijk meebrullen dan de opgefokte bluegrass van dit zooitje ongeregeld uit Virginia. Juist door al die vrolijkheid zou je bijna vergeten dat The Hackensaws in de eerste plaats een uitstekende band is  Een band die al een aantal albums op rij een stokoud genre springlevend houdt en bruisend van energie laat klinken.

Dinsdag 13 december zullen zij met ongeremd enthousiasme en ijzersterk spel dit optreden wellicht onvergetelijk maken. The Boys to Entertain You!!!!

 

Terug naar het overzicht