Muziek

Jeffrey Halford And The Healers

vanpolanenpresenteert: Soul Crusade Tour

Al twintig jaar een raadsel waarom Jeffrey Halford hier zo onbekend blijft: de ene plaat blijkt nog mooier dan de andere, hij is een geweldige songschrijver, een goeie gitarist en een prima zanger, met een stemgeluid ergens tussen Tom Petty en Elliott Murphy.

Dat lijkt een mooie verzameling kwaliteiten om door te breken en toch lijkt het voor deze architect van beroep (nog) steeds niet te lukken. Een gestaag groeiende Europese fanbase ten spijt. De Californische gitarist maakt samen met zijn vaste band The Healers melodieuze bluesy rootsrock. Maar er is meer: Filmische teksten en messcherpe gitaarlicks kunnen dienen als de ideale soundtrack voor een roadmovie. Met het ijzersterke soul-blues-album Lo-Fi  maakte Halford enkel jaren geleden een geslaagde comeback in de Amerikaanse rockscene. 

SOUL CRUSADE is zijn nieuwste (10de) meest afwisselende album geworden met een mix van  Blues, Soul & Gospel. Als je Chuck Prophet tot een van je fanatiekste fans mag rekenen, weet je dat het muzikaal wel goed zit. Op deze dinsdagavond voor de derde maal op het Qbus podium te bewonderen.

 

Terug naar het overzicht