Van boek tot doek

Van boek tot doek: The Bounty

Kom jij ook kijken?

William Bligh, een zeekapitein, stond in 1787 aan het roer van The Bounty tijdens een ruim 16.000 km lange reis vol gevaar, chaos en krankzinnigheid. Na 31 dagen strijd te hebben geleverd tegen hevige stormen en de niet aflatende wreedheid van kapitein Bligh, kan de vermoeide bemanning eindelijk opgelucht voet aan wal zetten op een afgelegen eiland...

Maar al snel wil hun tirannieke kapitein weer vertrekken en de radeloze mannen wenden zich tot eerste stuurman Fletcher Christian om hen te helpen het schip, desnoods met geweld, over te nemen. Een fraaie en goed gemaakte herverfilming van de beroemdste muiterij uit de geschiedenis.  

Programma:

19.15 -19.45 uur: Inloop met kopje koffie, thee, kaartverkoop  
19.45 - 20.00 uur: Inleiding op de film door Peter- Paul Chaudron 
20.00 - 22.30 uur: Film met pauze  

Bibliotheek Merenwijk, Rosmolen 4, Leiden   
Entree: 6,00 (alleen pin)  
Vooraf reserveren is niet nodig

Oktober is de maand van de geschiedenis. Dit jaar is het thema Wat een ramp!

Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten. Een ramp kent vele verschijningsvormen. In een tijd waarin pandemieën, oorlogen, bosbranden en overstromingen de kranten en talkshowtafels in hun greep houden, onderzoeken we niet alleen de verwoestende kracht van rampen. We kijken ook naar rampen die door menselijk handelen zijn voorkomen en brengen een ode aan de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan opstuwen. En aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien.

 

 

Terug naar het overzicht