Muziek

Open Podium

Centrum voor Amateurkunst Leiden presenteert...

Op vrijdag 17 mei is er weer een Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in het BplusC Muziekhuis. Elk twintig minuten beklimt een andere act het Qbus-podium. Kom kijken en luisteren naar singer-songwriter Brian James, electropopduo PHRAME, de Nederlandstalige band Rauw en acteur/radiomaker Joey van der Velden. De avond begint om 21.00 uur, entree is gratis.

Singer-songwriter Brian James is in Canada geboren en op Aruba opgegroeid. Hij heeft twee albums op zijn naam staan: Right Here (2014) over leven, liefde en verstrijken van de tijd en Let It Ride (2016) over de vraag of liefde ooit vergaat. Brian speelt op Leidse en internationale podia en werkt aan een nieuw album. Op dit Open Podium geeft hij een voorproefje daarvan.

Joey van der Velden is acteur en radiomaker, maar wil ook graag solo het podium op. Noemt het nog niet cabaret, maar ambieert dat wel. Verwacht in Qbus een verhaal, waargebeurd, naar waarheid verzonnen.

Al meer dan een decennium trotseren Victor en Jaimie het podium als drummer en bassiste. Nu, als het duo PHRAME, brengen zij met toegankelijke zanglijnen en analoge synths hun eigen eclectische mix van electropop met invloeden van Jaimie Woon, Daft Punk en Christine and the Queens.

We sluiten het Open Podium af met Nederlandstalige muziek, maar dan rauw. Stevig, zacht, liefdevol en ruw soms, dat is de band Rauw. Rauw is het leven en daar gaan de teksten over. Over mooie dingen en slechte zaken. Niets verhullend. Nooit kwetsend. Eigenzinnig. Oorspronkelijk. Enfin. Rauw. Rauw wordt gevormd door Marian Prochazka (zang en toetsen), Rick Boekhout van Solinge (drums), René Weverling (bas) en Fred van Rijn (gitaar en zang).

Wil je zelf een keer op het podium staan in de Qbus of in de mooie Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis? Meld je aan voor een Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl! Alle disciplines zijn welkom: muziek, dans, toneel, cabaret, poëzie etc.

Terug naar het overzicht