Centrum voor Amateurkunst Leiden - Muziek

Open Podium Qbus

Aanstormend talent!

Op vrijdag 7 februari is er weer een Open Podium in het BplusC Muziekhuis. Elk 25 minuten beklimt een nieuwe aanstormende act het Qbus-podium. Kom kijken en luisteren naar: The Torrents of Spring, Danny Ramirez, Wish You Were Beer en Roos & Cato Wensveen. De deur opent om 20.30 uur en de eerste band start om 21.00 uur. Entree is gratis!

THE TORRENTS OF SPRING
The Torrents of Spring is een duo van zanger/gitarist Eelco Slierendrecht en percussionist Matthijs Koevoet, die ook tweede stem zingt. Ze kennen elkaar van de maandelijkse jamsessies in Bar&Boos en herkenden in elkaar een brede interesse in muziek; van folk tot jazz en van trip-hop tot stoner rock. Uit deze en andere invloeden creëerden zij een eigen geluid: Cosmic Blues.
In 2014 brachten ze in gelimiteerde oplage de Man-Made Cave EP uit; een demo van zeven minimalistische akoestische tracks die de blauwdruk vormen van hun live set en ruimte bieden voor improvisatie. In 2017 presenteerden zij een andere kant van het duo toen zij bij de film The Call of Cthulhu een duistere soundscape als alternatieve soundtrack live opvoerden.
Deze gezichten van The Torrents of Spring komen samen op dit Qbus Open Podium als zij in zes nummers een voorproefje geven van de volgende EP.

DANNY RAMIREZ
Danny Ramirez is een singer-songwriter van murder ballads en is ook wel omschreven als ‘Evil Elvis’ en ‘akoestische death metal’. Ramirez heeft verschillende online releases, cd's en tapes en één dvd uitgebracht, deed voorprogramma’s voor Hank III bassist Joe Buck Yourself en The Goddamn Gallows, en speelde behalve in Nederland ook in Duitsland, Frankrijk en Finland. Zijn meest recente online EP ‘Corpses In My Closet!’ werd eind mei 2019 op Bandcamp gezet.

WISH YOU WERE BEER
Wish You Were Beer is een gelegenheids-folkduo uit Leiden, per ongeluk ontstaan omdat Maarten en Michael een keer hebben ingevallen voor een andere band, “want ze hadden toch instrumenten bij zich en konden wel wat nummertjes spelen”. Toen is besloten om dit soort dingen vaker te gaan doen. Zo is dit duo wereldberoemd in o.a. Barneveld, Bathmen en Orvelte. Soms met z’n tweeën, soms met wat vrienden erbij. Verwacht niets, want het kan van alles zijn!

ROOS EN CATO WENSVEEN
Roos Wensveen komt oorspronkelijk uit Leiden en heeft een aantal jaren bij BplusC pianoles gehad van Frank Pels. Ze speelt al best een tijdje, maar dit is de eerste keer dat ze echt (en niet bij een open avond op school/ BplusC Muziekschool) een optreden geeft. Roos speelt samen met haar zusje Cato die ook heel erg van muziek houdt. Cato speelt al een hele tijd gitaar en ze vinden het heel erg leuk om samen te spelen.
Terug naar het overzicht