Muziek - Centrum voor Amateurkunst Leiden

Open Podium Qbus

Rock, pop, wave en meer!

Vrijdag 11 november! Tijd voor de herfst-editie van het Open Podium in Qbus op BplusC locatie Muziekhuis.

4 diverse acts op het Qbus-podium vanavond. Kom kijken en luisteren naar:

Generous Misunderstanding.

Bestaat uit een eclectische mix van funk, rock, jazz en wereldmuziek met een psychedelische [semi-]instrumentale achtergrond. De internationale mix gaat verder omdat de band bestaat uit zowel Nederlandse als Duitse muzikanten met elk een unieke muzikale achtergrond. Samen (mis)communiceren ze een grote hoeveelheid internationaliteit naar elkaar en naar het publiek zodoende een vorm van muzikale gemeenschappelijkheid te vinden tussen iedereen. Het zal een mix worden van eigen nummers met mogelijk wat covers van Khruangbin.

Cones & Pylons

Solo-act die de bedoeling heeft om band te worden. Eigen nummers die geïnspireerd zijn op de New Wave-/New Romantics stroming uit de eerste helft van de jaren ’80. Dit wordt de eerste keer dat deze act op het podium staat.

Madbox

De Leidse rockband MadboX is geboren toen zanger/gitarist Laurens Jonkhof en gitarist José Bunnik elkaar na lange tijd weer tegen kwamen. Bassist René van Bemmel sluit vanuit het Haagse rock circuit aan en na enkele wisselingen achter de drums komt Ron Kreeft als drummer  de band in 2021 versterken om met zijn ruime ervaring het fundament onder de pompende rocksound van MadboX te verstevigen. Sinds 2015 tourt MadboX langs de Hollandse podia en wordt de setlist in de kern gevormd door stevige 70s/80s rock songs van ZZ Top, The Cult en AC/DC en aangevuld met verrassende keuzes. Kom vooral kijken en luisteren: MadboX is in town.

Vetschiller

Vetschiller maakt zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn. Vetschillers muziek is dansbaar en vrolijk, soms met een randje Balkan of ska, maar nodigt ook uit tot genietend luisteren. Vetschiller heeft een zwak voor film en theater. Een optreden van Vetschiller is dan ook vaak meer dan een concert. Door toevoeging van acteurs en filmbeelden wordt er een show van gemaakt, waar vaak ook het publiek bij betrokken wordt. Vetschiller heeft onder andere opgetreden bij Het einde van de wereld, het Onderuit festival, het Magneetfestival, in Antwerpen en als opener voor De Kift. Vetschiller speelt ook veel in het Leidse regionale circuit, onder andere in De Vrijplaats en in Scheltema. Vetschiller vindt het heerlijk om op te treden en weet dat ook over te brengen op het publiek.

"Het speelplezier spat er vanaf" is een veelgehoord compliment.

De deuren openen om 20.00 uur en de aanvang is om 20.30 uur. Entree is gratis!

Wil je zelf een keer op het podium staan in Qbus? Of in de mooie Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis? Meld je aan voor een Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl!

Terug naar het overzicht