Lunchconcert

Sander Lekkerkerk en Berta Sequeira in Theaterzaal BplusC

Lunchconcerten op dinsdag 31 januari en op dinsdag 7 februari

Sinds pianist Sander lekkerkerk zijn activiteiten verplaatst heeft naar Zwitserland is hij niet meer zo frequent in Nederland te beluisteren. Eind januari en begin februari is hij echter weer even terug in ons land waardoor hij in de gelegenheid is om op dinsdag 31 januari en op dinsdag 7 februari een lunchconcert in Leiden te komen geven.

Beide concerten vinden plaats in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden en beginnen om 12.45 uur. Toegangskaarten voor de lunchconcerten kosten zes euro. Deze zijn op de dag van de lunchconcerten vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de de BplusC-Theaterzaal. In de toegangsprijs is een kopje thee of koffie, voorafgaand aan het lunchconcert, begrepen.

Op dinsdag 31 januari werkt de Portugese violiste Berta Mariana Sequeira aan het lunchconcert mee (werken voor viool/piano en voor piano solo van o.m. Poulenc, Fauré, Chopin, Haydn en Liszt) en op dinsdag 7 februari is Sander Lekkerkerk solo te beluisten in werken van Mendelssohn, Glinka, Schubert, Brahms, Schumann en Liszt.

Violiste Berta Mariana Sequeira studeerde aan de conservatoria in Lissabon  en Castelo Branco. Onder leiding van Eeva Koskinen behaalde zij het master- diploma aan het Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde een groot aantal prijzen op diverse vioolconcoursen en zij is lid van verschillende ensembles waaronder het Musica Sancta Ensemble Berlin en het Arte Piena Ensemble.

Pianist Sander Lekkerkerk behaalde na een studie bij Stéphane De May aan het Rotterdams Conservatorium het master-diploma. Nadien nam hij in Nederland les van de befaamde pianist en pedagoog Jan wijn en in Zwitserland  van de meesterpianist Konstantin Scherbakov. Inmiddels gaf hij in tal van Europese landen als solist en als begeleider met groot succes vele concerten.

Terug naar het overzicht