Het Leidse Volkshuis

Lunchconcert: Trio Iberus brengt trio-sonates voor fluit, cello en piano

Lunchconcert op 6 december in de Theaterzaal van BplusC

Pianist Abraham Labastidas, fluitist Diego Pajares en cellist Diogo Lopes vormen tezamen het Trio Iberus dat op dinsdag 6 december een lunchconcert zal geven in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 te Leiden.

Het optreden van dit trio begint om 12.45 uur. Voor het kopen van toegangskaarten van zes euro kan men op 6 december vanaf 12.15 uur terecht in het BplusC-gebouw. Bij de toegangsprijs is een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, inbegrepen. Trio Iberus zal werk van Joseph Haydn (Fluittrio nr. 16 in D) en van Felix Mendelssohn (het wonderschone Pianotrio opus 49 nr. 1) tijdens dit lunchconcert ten gehore brengen.

De leden van het Iberus Trio komen uit Spanje en Portugal. Pianist Abraham Labastidas komt uit Spanje. Hij studeerde aan het Conservatorium van Madrid bij o.m. Katarina Gurska en Marianna Aivazova. Later zette hij zijn pianostudie bij Bart van de Roer aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam voort. Inmiddels gaf hij met succes concerten in o.a. Venezuela, Spanje, Letland en Zwitserland.

De Spaanse fluitist Diego Pajares werd opgeleid aan het Conservatorium van Palencia. Later namen Juliette Hurel en Julie Moulin aan het Conservatorium van Rotterdam zijn verdere opleiding in handen. Hij won in 2019 de eerste prijs van het Nationale Spaanse Concours "Intercentros Melomano". Als solist met orkest treedt hij regelmatig in Spanje op.

De cellist van het Trio Iberus is de uit Portugal afkomstige Diogo Lopes. Hij studeerde aan het Arteduca Conservatorium van Famalicâo in Portugal bij o.m. Antonio Ferreira en Raquel Merrelho. Aan het Rotterdams Conservatorium zette hij zijn studie voort bij Jeroen den Herder. Hij gaf diverse concerten in Nederland, Spanje en Portugal.

Terug naar het overzicht