Lunchconcert

Lunchconcert: Lisa Franken speelt Bach, Mendelssohn, Albeniz en Ligeti

In de mooie theaterzaal van BplusC locatie Het Leidse Volkshuis klinkt op dinsdag 28 september het eerste lunchconcert van het seizoen 2021-2022. Het concert begint om 12.45 uur en eindigt om ca. 13.30 uur.

Toegangskaarten van zes euro zijn op 28 september vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa. Vanwege de nog geldende 1,5 meter maatregelen kunnen slechts dertig toehoorders het concert bijwonen. 
Soliste tijdens dit concert is Lisa Franken die al eerder met veel succes in Leiden optrad. Zij studeerde in België piano en in Nederland cello. Met toekenning van de hoogste waarderingscijfers behaalde zij het master-diploma cum laude voor beide instrumenten. Zij behoorde tot de prijswinnaars van internationale muziekconcoursen die in Polen en Rusland (Moskou, Sint Petersburg) gehouden werden. Als solo-celliste was zij verbonden aan diverse Duitse en Belgische symfonie-orkesten. Nu vervult zij deze functie bij één van de oudste symfonie-orkesten in Duitsland, het symfonie-orkest van Aken. Tijdens het lunchconcert op 28 september speelt Lisa Franken werk van Bach (Suite nr. 3 voor cello solo), Mendelssohn (Lieder ohne  Worte voor piano), Albeniz (Suite Espanola voor piano) en Ligeti (Sonate voor cello solo).
Terug naar het overzicht