Muziek - Lunchconcert

Duo Albarus

speelt Rachmaninoff en Chopin

Cellist Martin Grudaj en pianiste Elena Malinova vormen tezamen het Duo Albarus.

Op het programma staan de Elegie opus 3 nr. 1, de Vocalise opus 34 nr. 14 en de Danse orientale opus 2 van Sergei Rachmaninoff en de Sonate voor cello en piano opus 65 van Frédéric Chopin.

Cellist Martin Grudaj, geboren in Albanië, studeerde cello aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tirana en in Nederland aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. In Tirana studeerde hij af met toekenning van de hoogste waarderingscijfers en in Den Haag studeerde hij cum laude af. Als solist trad hij met veel orkesten op en voerde hij celloconcerten van o.m. Boccherini, Saint-Saëns en Schumann uit. Met de uit Rusland afkomstige pianiste Elena Malinova geeft hij jaarlijks met groot succes vele kamermuziek-concerten.

Elena Malinova werd opgeleid aan het Conservatorium van Sint Petersburg en later studeerde zij verder aan de conservatoria in Groningen en Den Haag bij o.m. Naum Grubert. Na voltooiing van haar pianostudie is zij sinds 2001 werkzaam aan de conservatoria in Groningen en Den Haag.
Inmiddels heeft het Duo Albarus veel CD's (met werk van o.m. Bach, Satie, Franck, Rachmaninoff, Van Beethoven, Brahms, Schubert, Elgar, Saint-Saëns en Schumann) uitgebracht. 

Terug naar het overzicht