Lunchconcert

Muzikale duizendpoot Lisa Franken

Lisa Franken opent het concert met een uitvoering van een Suite voor cello solo van de Catalaanse componist Gaspar Cassadó. Vervolgens voert zij drie delen uit de Suite española opus 47 van Isaac Albéniz uit. Zoltan Kodaly staat op het programma met het Allegro maestoso uit diens Sonate opus 8 voor cello solo. Met vier tango's van Astor Piazzolla besluit Lisa Franken haar optreden.

Lisa Franken sloot haar cello-studie cum laude af aan het Conservatorium in Maastricht en zij behaalde met de hoogste waarderingscijfers het masterdiploma voor piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Met beide diploma's op zak nam Lisa Franken met succes deel aan diverse internationale muziekconcoursen in o.a. Glubeieze (Polen), Moskou en Sint Petersburg (Rusland).

Als solo-celliste was zij verbonden aan de Vlaamse Opera in Antwerpen. Dezelfde functie bekleedde zij ook bij het Philharmonisch Orkest van Maleisië. Tegenwoordig zoekt zij het dichter bij huis namelijk in Aken (Duitsland) waar zij solo-celliste is van het Symfonie Orkest aldaar. 

Terug naar het overzicht