Lunchconcert

Lunchconcert door Hugo Mathis

Op dinsdag 22 februari geeft de in Parijs geboren pianist Hugo Mathis een lunchconcert in de Theaterzaal in BplusC locatie Het Leidse Volkshuis.

Het concert is van 12.45 uur tot 13.30 uur. Toegangskaarten, inclusief kopje koffie of thee, kosten 6 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12.15 uur op de dag van het concert aan de kassa in het BplusC-gebouw.

Op het programma van dit lunchconcert staan werken van Johannes Brahms (Variaties op een origineel thema opus 21 nr. 1), Domenico Scarlatti (3 Sonates) en Franz Liszt (Harmonies du soir). Bij dit concert werkt BplusC met een toegangscontrole via de door de overheid verplichte CoronaCheck-app vanaf 13 jaar en met een ID-bewijs vanaf 14 jaar. 

Hugo Mathis
Na een junior carrière als tennisser te hebben gehad, besloot Hugo pas op 20-jarige leeftijd piano te gaan spelen. Samen met Bertrand Massei werd hij binnen een jaar toegelaten tot de hoogste graad aan het Conservatoire van Straatsburg. Hij behaalde zijn Bachelor in juni 2017 in de klas van Pierre Goy en ging daarna naar Rotterdam om een Master’s degree te behalen aan het Codarts Conservatorium. In juli 2020 studeerde Hugo “With Honours” af aan het Royal Birmingham Conservatoire in de klas van Pascal Nemirovski voor zijn Postgraduaat. Daarnaast speelde hij vele concerten in Frankrijk, Zwitserland en Nederland en werd hij geselecteerd om de 6e sonate van Prokofiev te spelen voor Boris Berman.

Terug naar het overzicht