Lunchconcert

Lunchconcert door Clarinettrio

Op dinsdag 19 april geven klarinettist Nuno Cunha, celliste Ana Mikus en pianiste Julia Tavit een lunchconcert in de Theaterzaal in BplusC locatie Het Leidse Volkshuis.

Het concert is van 12.45 uur tot 13.30 uur. Toegangskaarten, inclusief kopje koffie of thee, kosten 6 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12.15 uur op de dag van het concert aan de kassa in het BplusC gebouw.

Op het programma staan het Clarinettrio opus 11 van Ludwig van Beethoven, twee stukken voor Clarinettrio opus 83 van Max Bruch en het Allegro ma non troppo uit het Trio opus 120 van Gabriel Fauré.

Het Clarinettrio
De drie leden van het trio leerden elkaar op het Codarts-conservatorium in Rotterdam kennen. Klarinettist Nuno Cunha, geboren in Portugal, werd opgeleid aan de muziekacademie van Castelo de Paiva. In Rotterdam zette hij bij Julien Herve en Bruno Bonansea zijn studie voort. Als docent is hij werkzaam aan de muziekacademie in Bnada de Bairros.

Celliste Ana Mikus is een Portugees celliste afkomstig uit een muzikale Tsjechische familie. Zij studeerde in Portugal bij Paulo Gaio Lima en in Nederland bij Herre-Jan Stegenga. Zij is prijswinnares van diverse internationale muziekconcoursen.

Pianiste Julia Tavit tenslotte, werd in Turkije geboren. Zij genoot haar piano-opleiding in Turkije en vervolgens nam zij deel aan cursussen van de befaamde Manhattan School of Music in New York. Zij behaalde de tweede prijs van de New York Golden Classical Music Competition waarna zij uitgenodigd werd om een concert in de beroemde Carnegie Hall te geven. Nadien vervolmaakte zij in Rotterdam haar spel onder leiding van Stéphane De May.

Terug naar het overzicht