Lunchconcert

GEANNULEERD Stéphane De May speelt Mendelssohn

Piano

Vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus gaan al onze activiteiten en evenementen tot nader order NIET door.

Stéphane De May, een van de toonaangevende Belgische pianisten van dit moment, geeft op dinsdag 17 maart een lunchconcert in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis. Op het programma staan een selectie uit de beroemde Lieder ohne Worte van Felix Mendelssohn en diens al even vermaarde Variations Sérieuses opus 54.

Stéphane De May studeerde aan o.a. de conservatoria in Brussel en Parijs. Met de hoogste onderscheiding behaalde hij het solistendiploma, het UM-diploma (Uitvoerend Musicus) en het kamermuziekdiploma. Met succes nam hij deel aan tal van internationale pianoconcoursen in Spanje, Italië en de Verenigde Staten. In vrijwel alle vooraanstaande Europese muziekcentra trad hij met succes op. Jaarlijks geeft hij meer dan vijftig concerten!

Op ongeveer twintig cd's is het spel van Stéphane De May vastgelegd. Al deze cd's kregen lovende kritieken in de pers. Een van zijn laatste cd's betreft de integrale uitvoering van de Lieder ohne Worte van Mendelssohn. Naast het geven van concerten is Stéphane De May als conservatoriumdocent werkzaam in Nederland, België en Zwitserland.

Na afloop van het lunchconcert is er gelegenheid om de cd te kopen, waarop Stéphane De May te beluisteren is in een uitvoering van Mendelssohns Lieder ohne Worte.

Terug naar het overzicht