Lunchconcert - Muziek

Trompetconcert Van Hummel en Bohme

Niet vaak is bij de wekelijkse lunchconcerten in de Kapelzaal de trompet aan het woord. Maar op donderdag 16 mei treedt de Turkse trompettiste Serenad Bayraktar voor het voetlicht. Zij doet dit samen met de pianist Roderigo Robles. 

Serenad Bayraktars leermeesters aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam zijn André Heuvelman en Giuliano Somerhalder. Inmiddels is zij prijswinnares van een aantal concoursen waaronder het Yamaha Music Foundation Europe-concours.
Het concert wordt geopend met een uitvoering van het bekende en beroemde Trompetconcert van Johann Nepomuk Hummel, een tijdgenoot van Ludwig van Beethoven. Daarna volgt de Légende van de Roemeense componist George Enesco die een groot deel van zijn leven in Frankrijk woonde en daar als gevierd viool-pedagoog werkte. Enesco was de leraar van grote violisten als Yehudi Menuhin en Arthur Grumiaux. Als derde werk staat op het programma het Trompetconcert van de Duitse componist Oskar Böhme (1870 - 1938) die lange tijd als trompettist en docent in Sint Petersburg werkte maar die, nadat Stalin in 1934 met de 'grote zuivering' was begonnen, het veld moest ruimen vanwege zijn Duitse afkomst.

Terug naar het overzicht