Lunchconcert - Muziek

Ana Maria Mikus

cello

Het eerste lunchconcert van 2020 wordt gegeven door de Portugese celliste Ana Maria Mikus. Zij zal begeleid worden door de bekende pianist Hans Spruit. Uitgevoerd zullen worden de Cello-suite nr. 2 van Johann Sebastian Bach, de compositie "Stille bossen" van Antonin Dvorák en de beroemde Rococo-variaties van Pjotr Iljitsch Tsjaikowsky. 

Ana Maria Mikus groeide in Portugal op in een gezin waarin zowel de moeder als de vader beroepsmusici zijn. Ana Maria begon op zesjarige leeftijd aan haar cello-studie. Reeds als kind behaalde zij verschillende prijzen van diverse concoursen. Later studeerde zij in Lissabon (Portugal) aan de 'Academia Nacional Superior' en in Nederland bij de bekende cellist Herre-Jan Stegenga. In een groot aantal Europese landen gaf Ana Maria Mikus met succes tal van concerten.

Degene met wie zij dit concert geeft, is de pianist Hans Spruit. Hij werd door o.m. de befaamde pianist en pedagoog Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium opgeleid. Hij specialiseerde zich onder leiding van de cellist Dmitri Ferschtman in de uitvoering van kamermuziek. Als solist en als begeleider treedt Hans Spruit regelmatig binnen en buiten Nederland op. Bovendien is hij werkzaam aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Terug naar het overzicht