Lunchconcert - Het Leidse Volkshuis

Lunchconcert door Emma Brown en Lieselotte van Tol

Liederen-recital in de BplusC-Theaterzaal op 9 mei

De Engelse mezzo-sopraan en de pianiste Lieselotte van Tol geven op dinsdag 9 mei een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden. Het optreden van beide musici begint om 12.45 uur. Voor het kopen van toegangskaarten van zes euro, kan men op de dag van het concert vanaf 12.15 uur terecht aan de kassa van de Theaterzaal. In de toegangsprijs is een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, begrepen.

Op het programma van dit lunchconcert staan liederen van Saint-Saens, Fauré, Ravel, Gurney, Reynaldo Hahn (met o.a. diens bekende "A Chloris"), Vaughan Williams en Poulenc. 

Emma Brown, afgestudeerd in de muziekwetenschappen aan de Universiteit van Cambridge, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zang en compositie. Naast het geven van concerten, verleent zij regelmatig  haar bijdrage aan instellingen die zich bekommeren om veteranen en kwetsbare kinderen. Zo zingt zij regelmatig tijdens herdenkingen van de Eerste en Tweede Wereld-oorlog. Onlangs was zij in Mongolië om daar met een groot aantal weeskinderen te musiceren.

Tijdens haar concerten werkt Emma Brown regelmatig samen met de pianiste Lieselotte van Tol die onder leiding van Stéphane De May aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam cum laude het bachelor-diplomaen later het master-diploma behaalde.

Terug naar het overzicht