Leeskringen

Leeskring filosofie

Nieuwstraat

Lezen is leuk. En het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt (na)praten met anderen! Lees je met plezier interessante boeken en wil je leeservaringen delen met anderen? Word dan lid van een Senia leesgroep, ontmoet nieuwe mensen en voer inspirerende gesprekken.

Praten met anderen over boeken en schrijvers is gezellig en inspirerend. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring; fanatieke lezers maar ook mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Via een leeskring kom je wellicht in aanraking met andere titels dan je zelf zou uitkiezen.

Op woensdagmiddag 3 november vindt een informatiebijeenkomst plaats voor mensen die het leuk vinden om (over) filosofie te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen is een lijst van boeken over filosofie die zijn opgesteld door filosofen. Daaruit leest de leeskring 6 à 7 boeken per jaar en bespreekt ze aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen. Stuur een mail met je aanmelding naar: maria.boelhouwer@senia.nl.

Terug naar het overzicht