Voorlezen - Onderwijs

Online Inspiratieavond

De Nationale Voorleesdagen 2022

De jaarlijkse Inspiratieavond voor professioneel begeleiders van kinderen van 0-6 jaar én liefhebbers van boeken voor baby’s, peuters en kleuters is dit keer online. 

Bij deze online inspiratieavond heb je de mogelijkheid om twee workshops te volgen. Kies daarom een ticket die de twee workshops bevat die jij graag zou willen volgen! Hierover vind je een overzicht van de drie workshops:

Poppenspel met Mark Haayema
Mark Haayema is niet alleen de schrijver van Muk, een titel uit de Prentenboek Top 10, maar ook acteur. Je kent hem van tv-series en musicals, waarin hij veel als poppenspeler werkte. Hij leert je bij deze workshop hoe je het leesplezier van de kinderen kan vergroten met behulp van poppen. Hoe bespeel je zo’n pop? En wanneer zet je hem in? Je leert het bij deze workshop.

Titels, titels, titels! met Silvester en BplusC
Liggen bij jullie al jaren dezelfde boeken op de plank? Wil je de kinderen (en jezelf) verrassen met iets nieuws, maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijdens deze workshop word je warm gemaakt voor 40 nieuwe boeken, voor baby’s tot en met kleuters. Boeken over thuis of juist iets met veel fantasie. Boeken met liedjes of juist een boek voor in de box. Alles komt voorbij! Na afloop kun je de boeken die in de kast van jouw groep ontbreken meteen aanschaffen.

Aan de slag met... Maar eerst ving ik een monster en Vos gaat een stukje rijden met Liselotte Dessauvagie
Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp is het prentenboek van het jaar. Voor de jongere luisteraars is Vos gaat een stukje rijden ook favoriet. Liselotte Dessauvagie is leesexpert en trainer interactief voorlezen. Ze geeft je concrete tips over hoe je de twee boeken interactief kunt voorlezen. Na de workshop weet je hoe je kinderen zo voorleest dat ze mee aanwijzen, praten, denken en doen.

 

De verschillende tickets

Ticket A: je volgt de workshop Poppenspel en Titels, titels, titels!
Ticket B: je volgt de workshop Poppenspel en Aan de slag met... Maar eerst ving ik een monster en Vos gaat een stukje rijden
Ticket C: je volgt de workshop Titels, titels, titels! en Aan de slag met... Maar eerst ving ik een monster en Vos gaat een stukje rijden

 

Bekijk hier de digitale uitnodiging

Klik hier voor de dierenmemory uit het Leeslampje! 

Terug naar het overzicht