Expositie

Stichting de Vrolijkheid

Harmonica van Verhalen

Tot en met zaterdag 12 maart zijn de kleurrijke resultaten te bewonderen van de creatieve samenwerking tussen professionele kunstenaars en kinderen van het azc in Katwijk in bibliotheek Stevenshof. Kom een kijkje nemen in de creatieve wereld van deze jonge creatievelingen.

In de expositie genaamd Harmonica van Verhalen komen de verhalen en fantasierijke hoofdpersonen tot leven in 3D stripboeken.

Want zelf je eigen stripboek maken… dat is waar o.a. Hiwan, Cheng Tong, Mavin, Noami, Erwan, Merhab en Amin dan ook hun fantasie de vrije loop hebben gelaten.

Tijdens de wekelijkse ‘Kunstlab’ workshops in azc Katwijk werden de vier 3D harmonica stripboeken gecreëerd onder begeleiding van kunstenares Natascha van Nooijen Kooij.

Als startpunt en inspiratie voor hun stripverhaal werden eerst houten figuren gemaakt, zoals de oude houtbewerker Gepetto de personage Pinokkio tot leven bracht, zo werden ook de hoofdrolspelers geboren van deze stripverhalen. Waar de ene personage schelpen en parels kreeg, werd de ander omgetoverd tot ridder of superheld waar sommige zelfs coronaproof een mondkapje dragen. 

Het prachtige eindresultaat is gemaakt met  o.a. materialen als hout, verf en lino. Gegarandeerd veel lees- en kijkplezier in o.a. het verhaal over de Magische Schelp, de Riddertijd en de Elementen. 

KunstLab
In het KunstLab ontdekken kinderen (4 t/m 12 jaar) hun talenten en ontwikkelen de jonge makers zich in samenwerking met professionele kunstenaars. Er worden workshopreeksen georganiseerd in uiteenlopende kunstdisciplines zoals muziek, dans, theater, beeldende kunst, spoken word, film of fotografie. Ieder project in het KunstLab wordt afgesloten met een presentatie.

Stichting de Vrolijkheid 
De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op bijna 27 azc’s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

 

Terug naar het overzicht