Expositie

In het licht van Rembrandt

LAFV

Rembrandt inspireert! Niet alleen schilders, maar ook fotografen bestuderen zijn werk. Rembrandts gebruik van kleur, compositie en vooral licht, blijft actueel. 

Fotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging zijn afgelopen jaar actief met dit thema aan de slag gegaan en hebben een reeks portretten, landschappen en andere taferelen met het karakteristieke clair-obscur gemaakt. 
23 fotografen hebben elk op hun eigen wijze het 'licht' van Rembrandt geprobeerd te benaderen in hun foto’s. Het werk varieert van studio opnamen, waar het licht en de compositie van Rembrandt op een juiste manier tot zijn recht moest komen, tot opnamen in de stad en in de vrije natuur.
De deelnemende fotografen aan de expositie zijn: Henk Aschman, Hannelore Maier, Andor Kranenburg, Bojana Jokanovic, Bram van den Berg, Cor Slegtenhorst, Cynthia van der Brugge, Eelke de Boer, Femmy de Bart, Han de Bruin, Jannie de Groot, Jowan Zonneveld, Kees de Jong, Kuno Jansen, Liesbeth Schmidt, Marijke de Jong, Miranda Kaltner, Paula van Ommen, Pauline Seijfert, Regina Dijkstra, Rob Oudshoorn, Theo van Elsen en Willem van der Graaf.

Terug naar het overzicht