Expositie

Drie LAFV-fotografen exposeren

Jowan Zonneveld : Stadsgezichten in Leiden
‘De laatste jaren zijn er veel authentieke lantaarnpalen geplaatst in het centrum van Leiden . Dit heeft mij geïnspireerd om een serie te maken over die lantaarnpalen -  ieder in zijn unieke omgeving. Ik heb er voor gekozen om de palen scherp te maken en de omgeving vervaagd,  maar toch is het vage  een belangrijk deel van het onderwerp. Dat heb ik willen laten zien met deze serie’.

Bojana Jokanovic : Industrieel erfgoed 
‘In de periode 2017-2018 zijn we met een kleine groep fotografen naar de verschillende oude industrie locaties gereisd. Eens het hart van de industrie en de bron van het leven, staan de fabriekshallen er tegenwoordig verlaten en leeg bij. Als de getuigen van de harde maar dappere tijden stralen ze de krachtige maar tegelijkertijd gevoelige ziel van de toegewijde staalarbeiders uit. In mijn foto’s wil ik de enorme waardering laten zien voor de kracht, sfeer en gevoel van die tijden en de mensen’.

Roberto Donadio : Industriële landschappen
‘Het industriële hart van Europa, ooit gekenmerkt door kolen en staal, heeft zich tegenwoordig als levendige culturele regio herontdekt, met industriële monumenten, musea en parken die bezoekers trekken uit de hele wereld. Deze fotoserie is tot stand gekomen  tijdens mijn bezoek aan een van deze locaties. Daar ben ik gefascineerd geraakt door de sfeer die er nog hangt van het harde leven en werk van toen, en in gesprek  gekomen met de mensen  die daar vroeger werkten. Met mijn foto’s wil ik deze ervaringen in beeld brengen’

Meer informatie en reacties: tentoonstellingen@lafv.nl

Foto: Roberto Doniado

Terug naar het overzicht