Expositie

Expositie: Kunst op Recept

Bekijk de prachtige kunst van de deelnemers!

Soms zit je niet lekker in je vel als gevolg van het verliezen van je baan, het overlijden van een dierbare of een andere ingrijpende gebeurtenis of omdat je je eenzaam voelt. Dan kan Kunst op Recept je helpen. 
 

Creatief bezig zijn, je op een andere manier uiten en geïnspireerd raken geven weer zin. Dat is wat Kunst op Recept samen met jou wil bereiken. Vanaf 7 maart wordt er werk van de deelnemers van Kunst op Recept gepresenteerd in de expositieruimte op de Nieuwstraat. Wees welkom! Toegang is gratis en voor iedereen!
Kunst op Recept bestaat uit gratis lessen, gegeven door professionele kunstdocenten in Leiden, voor mensen psychosociale klachten. Schilderen, zingen, muziek maken, toneelspelen, schrijven of fotograferen helpt bij het aanpakken van deze klachten. Tijdens deze expositie kun je hen kunst bekijken die zij als uitlaatklep of als ontspanning hebben gemaakt.
 
Kunst op Recept is gebaseerd op onderzoek naar positieve gezondheid. Positieve gezondheid is een brede kijk op gezondheid. Het gaat hierbij niet alleen om de lichamelijke gezondheid, maar ook om zingeving, welbevinden, participatie in de maatschappij en eigen kracht. Het is niet gericht op wat iemand niet meer kan, maar juist op de dingen die iemand nog wel kan, wat iemand belangrijk vindt om te doen en wat iemand (eventueel) wil veranderen.
 
Terug naar het overzicht