expositie KuCo

Kunst = (geen) Wetenschap

In het kader van het Leiden City of Science Year, hebben diverse leden van KunstenaarsCollectief KuCo werk gemaakt dat wordt geëxposeerd onder de titel Kunst = (geen) Wetenschap. Het wetenschappelijke thema komt op allerlei manieren tot uiting en iedere kunstenaar heeft zijn of haar eigen interpretatie aan dit bijzondere thema gegeven. De diversiteit in werken is daardoor heel groot en vooral heel verrassend. 

In de grote houten vitrinekast rechts bij binnenkomst, zijn beelden te zien van Ineke Roos en Maria Veldhuis. 
 
In de vier platte vitrinekasten in "het Straatje" exposeert Dorothea Mannes  van papier gemaakte hersenen uit een atlas, Loes Hogervorst haar gemengde foto technieken, Greetje Knetsch met haar mini-art van diverse natuurlijke materialen en Caroline den Haan diverse werken van glas.
 
In "de Omloop", oftewel de muren rond de binnentuin, is werk te zien van Irene Kurpershoek, Kees van Leeuwen, Trudi Huigen, Jacques van Kampen, Janneke Carabain, Fieke Weilers, Robert-Jan Blietz, Wouter van Mortel, Kees Varkenvisser, Mieke Bijkerk, Martine de Munnik, Hanneke Porcelijn, Ben van Eijk, Tineke van Amsterdam, Alida van Leeuwen en Maria Veldhuis. 
 
Van strakke kleurencomposities tot een realistisch schilderij van het pre digitale tijdperk, de afbeeldingen op de werken zijn heel divers. Van "het ontstaan en afgebroken worden van leven" in mozaïek weergegeven, tot "SciArt", gemaakt van diverse computeronderdelen, iedere kunstenaar heeft in haar eigen voorkeur qua materialen een kunstwerk rond het thema gemaakt.
 
Of je de werken op deze expositie langzaam op je in wilt laten werken, simpelweg van te genieten of om ze wetenschappelijk te bestuderen, u bent van harte welkom.

     
 
     
     
Terug naar het overzicht