Expositie

Expositie Diogenes

Vanaf zaterdag 14 januari is er in de Centrale Bibliotheek aan de Nieuwstraat een tentoonstelling over Diogenes. De expositie is samengesteld door bestuursleden van Diogenes. De vormgeving is verzorgd door Claudia Claas.

Foto's van de oude en de huidige situatie van de panden van Diogenes staan in de tentoonstelling naast elkaar. Er zijn ook foto's van de restauratiewerkzaamheden .

Op een van de panelen wordt de plaats van de Diogenes-panden aangegeven op een oude kaart van de Leidse binnenstad. Daarop staat ook wanneer de panden zijn gerestaureerd en hoeveel woningen ze omvatten.

In een van de vitrines zijn foto's, kaarten en krantenberichten te zien die een beeld geven van de veranderingen rond de Hogewoerd en de Watersteeg. In de jaren 60 werden veel panden gesloopt voor wat toen de Cityring werd genoemd. Ook Hogewoerd 30 en 32 hadden moeten verdwijnen, maar uiteindelijk kon Diogenes ze restaureren en voor de toekomst bewaren.

In een van de andere vitrines liggen vondsten die gedaan zijn bij de restauratie van de Latijnse School rond 1980 en van de panden Hogewoerd 59-63 rond 2016.

De tentoonstelling duurt van 14 januari tot en met 4 maart.

De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur (op woensdag en donderdag tot 21:00 uur) en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op de laatste zondag van de maand is de bibliotheek geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

Terug naar het overzicht