Expositie

Annemarie Vogel

Wetenschap in keramiek

Zien we met onze ogen, met onze handen, is het de verbeeldingskracht die spreekt of is het een combinatie? Welke zintuigen leiden tot de scherpste waarneming?

Annemarie is in 1980 geboren en heeft na haar studie jarenlang als tropenarts in Zimbabwe gewerkt. In 2016 keerde zij terug naar Nederland omdat haar zicht door een onduidelijke oogaandoening verminderde. Dat voelde niet alleen als verlies maar bood ook ruimte voor een creatieve carrière.

Doordat zij rond haar veertigste blind is geworden, is zij dagelijks bezig met deze vragen en dat komt tot uiting in haar werk. Ook in haar kwetsbaarheid ligt haar bron van creativiteit en inspiratie. Het gaat niet alleen om rouw en verlies, maar ook om hoop en veerkracht. De kracht van creativiteit is dingen op een andere manier te bekijken. Annemarie heeft van nature een eigen kijk op de werkelijkheid. Combineer dit met een sterke scheppingsdrift en een berg klei en je krijgt bijzondere keramische objecten.
In 2021 behaalde zij haar diploma aan de NKO in Gouda. Nu wil zij met haar keramiek een verhaal vertellen van hoop en van veerkracht.
Zij hecht er erg aan dat een object tot leven komt door de interactie met de kijker/gebruiker. Zo veranderen wij ook mee in relatie tot de ander. We blijven dezelfde, maar we laten ons wel van een andere kant zien.

Website: www.annemarievogelart.nl

Terug naar het overzicht