Dag van de Duurzaamheid

Kids4GlobalGoals over de rechten van kinderen, dieren en de aarde

Kids4GlobalGoals over de rechten van kinderen, dieren en de aarde

Tien kinderen (van 10+) zijn zaterdag 10 oktober welkom in de Bibliotheek van BplusC (Nieuwstraat 4, 13.30/14.30 uur) voor een ‘filosofisch’ groepsgesprek over de Rechten van het Kind, Dierenrechten en de Rechten van de Aarde. Aanleiding is de Dag van de Duurzaamheid, jaarlijks op ‘10.10’.

Heeft ieder kind recht op zakgeld? Wat kun je eraan doen wanneer je dit niet krijgt? Hebben dieren recht op bescherming tegen mishandeling? Mogen volwassenen het klimaat op aarde zomaar veranderen?

Gespreksleider Jasper Visser hoort graag hoe kinderen hierover denken. Hij werkt aan de voorbereiding van een groot evenement in Leiden in 2021, UN Live, over de duurzame ontwikkelingsdoelen, de ‘Global Goals’, van de Verenigde Naties. De ideeën en meningen van kinderen gebruikt hij bij de voorbereiding van dit evenement.

Wil je meedoen aan dit gesprek? Meld je dan aan via info@leiden4globalgoals.nl. I.v.m. coronaregels is vooraf aanmelden noodzakelijk. In de zaal bij BplusC is ruimte voor maximaal 10 kinderen en 10 volwassenen/begeleiders. Het complete programma op de Dag van de Duurzaamheid in Leiden is te lezen via www.leiden4globalgoals.nl.

Dit programma wordt georganiseerd door het Kinderrechtencollectief.

Terug naar het overzicht