Cobblestone Stories + Q&A

Ontdek Leiden door de ogen van een buitenstaander

Ontdek Leiden door de ogen van een buitenstaander, de Amerikaanse professor Antropologie Mark Neupert. In 2017 werd zijn documentaire Cobblestone Stories heel positief ontvangen door bezoekers en pers. Op zondag 24 februari vertonen Erfgoed Leiden en Kennispodium071 de documentaire opnieuw. 

Mark Neupert zal de film toelichten en vertellen over de vervolgfilm die hij aan het maken is. Na afloop is er tijd om hem vragen te stellen.

“Ik wist natuurlijk al hoe mooi Leiden is, maar als een Amerikaanse antropoloog het ook nog eens wetenschappelijk aantoont, dan is het ook echt waar!”, zei burgemeester Lenferink na het zien van Cobblestone Stories.

Mark Neupert, professor aan het Oregon Institute of Technology, heeft de documentaire in 2009/2010 gemaakt. De film wordt gebruikt op de universiteit als casestudy om Amerikaanse studenten inzicht te geven in hoe modern leven functioneert in een oude stedelijke omgeving als Leiden.
Neupert woonde een jaar in Leiden om de documentaire te maken. Het resultaat is niet per se een professionele film, maar een etnografische film die vastlegt hoe Leidenaren leven door hen te observeren en te registreren.

Kijk voor meer informatie en de trailer op cobblestonestories.org.

Na de eerste vertoning van de film heeft Neupert de documentaire en bijbehorend onderzoeksmateriaal geschonken aan Erfgoed Leiden en Omstreken.

Deze filmvertoning is een activiteit van Kennispodium071 (Universitaire Bibliotheken Leiden, Studium Generale, HOVO, BplusC en LeidenGlobal) in samenwerking met Erfgoed Leiden en Omstreken.

In de pers
De pers heeft in 2017 uitgebreid aandacht besteed aan de film: De Wereld Draait Door (met Jochem Myjer), Volkskrant, Jinek, De Ochtend (NPO Radio 1) en EenVandaag (NPO Radio 1).    

Terug naar het overzicht