Cursus | Open boek


Deze cursus schoolt leerkrachten tot leescoördinator op hun school.


Zonder aandacht voor leesbevordering missen technisch lezen en begrijpend lezen een belangrijke stimulans. Leesbeleving en -interesse vormen samen de term leesbevordering. Samen zijn zij een noodzakelijk begin. De taak van een leescoördinator is erop gericht meer eenheid in het leesonderwijs te brengen vanuit het perspectief van de leesbevordering. Samen met een goed functionerende schoolbibliotheek, met zowel fictie als non-fictie, is dit de spil waar het leesonderwijs om draait.

De cursus Open Boek schoolt leerkrachten tot leescoördinator op hun school. Als op iedere school twee leerkrachten deze taak uitvoeren, werkt dit het meest efficiënt. Deelnemers krijgen een lesmap, het handboek Open Boek en informatieve artikelen.

Studiebijeenkomsten worden afgewisseld met huiswerk-opdrachten. De slotopdracht is het schrijven van een leesplan om leesbevordering op school naar een hoger niveau te tillen. De leescoördinatoren kunnen zich na afloop van de cursus aansluiten bij het netwerk van leescoördinatoren en de besloten Facebook-groep.

Aanmelden kan via onderwijs@bplusc.nl. Wij ontvangen dan graag je adresgegevens (voor de facturatie) en een telefoonnummer waarop we je eventueel kunnen bereiken.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje