Bericht aan de toekomst l Levende klassenfoto


Een klassenfoto is een bijzonder document, dat vooral leuk is voor later. Maar op een foto staat iedereen stil en hoor je niemands stem. In dit project blazen de kinderen leven in een klassenfoto. Ze maken een korte film voor later, waarin zij een bericht aan zichzelf of aan hun klasgenootjes in de toekomst sturen.


De kinderen maken kort kennis met de videoapparatuur. Waarom staat een camera op een statief, hoe hanteer je een geluidshengel? Daarna ontwikkelen de kinderen in groepjes met een specifieke taak het concept en het plan van aanpak voor de film. Voorwaarde is dat de film in één take wordt opgenomen. Dan nemen de kinderen de levende klassenfoto op met een professionele opnameset. Ze richten de filmset in en zijn verantwoordelijk voor camera, geluid, licht, regie, mise-en-scène en timing. En dan is het: “3, 2, 1… actie!” Na afloop kunnen de kinderen het eindproduct (korte film) direct bekijken op het digibord.

Technische vaardigheden en interesse en inzicht in technische principes nemen bij kinderen van deze leeftijd steeds meer toe. In dit project leren de kinderen diverse aspecten van het maken van een videofilm en deze in de praktijk toepassen. Ze ervaren hierbij hoe belangrijk het is om samen te werken en taken te verdelen. Daarnaast staan zij stil bij hun eigen leven in de toekomst en verwoorden of verbeelden dit.

 

 

Filmtip bij deze les!
gegeven door Filmhub Zuid-Holland in samenwerking met Cinekid

Alles op z'n tijd
Mal en Sam wonen op dezelfde plek. Het enige verschil is dat er 100 jaar tussen zit. Ze sturen elkaar tijdreisbriefjes via magische flessenpost en zo ontdekken ze dat ze dezelfde soort problemen hebben en ontstaat er een hechte vriendschap. Maar zal hun vriendschap het ook overleven als de fles kapotgaat? Lengte: 15 minuten.

Bekijk Alles op z'n tijd via LessonUp

Download hier aanvullend lesmateriaal
- Alles op z'n tijd

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje