Vragen over cursussen

Proeflessen, inschrijven, cursusgeld, afmelden en overig

Proeflessen

 

 • Ik weet nog niet zeker of ik mij in wil schrijven of voor welke les/cursus. Kan ik iets uitproberen?  

  Lijkt het je leuk om een instrument, band, ensemble, orkest of koor uit te proberen? Wil je een keer meedansen? Of ontdek je graag de kunstenaar in jou? Kom naar de proeflesweken in september of naar de proeflesweek midden in het cursusjaar. Je kunt dan gratis meedoen aan lessen en workshops. Een ideale manier om onze cursussen te ontdekken! Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. 
   
 • Kan je een proefles volgen?  

  Je kunt bij ons altijd een gratis een proefles volgen. Aanmelden kan door bij de cursus/les de button ‘proefles’ aan te klikken. Je ontvangt vanuit de klantenadministratie bericht.

Inschrijven/instromen

 • Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus?  

  Inschrijven voor een cursus kan gemakkelijk online, via onze website. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan je bellen met 0900 23 23 000.  
   
 • Kan ik tussentijds instromen?  

  Bij veel cursussen kun je tussentijds instromen. Stuur hiervoor een verzoek naar cursus@bplusc.nl.
   
 • Is er nog plek in een cursus?  

  Neem contact met ons op om zeker te zijn! Bel naar 0900 23 23 000 of mail naar cursus@bplusc.nl. 

Cursusgeld

 • Wanneer en hoe moet ik mijn cursus betalen?  

  Je betaalt het cursusgeld aan het eind van de maand, waarin de cursus begint. Je kunt betalen via een incasso of een factuur. 

 • Kan ik het cursusgeld per maand betalen? 

  Ja, je kunt het bedrag in 1x of in maximaal 10 maandelijkse termijnen betalen. Dit kun je tijdens het inschrijven aangeven. Cursussen met een prijs hoger dan € 75,00 kunnen in termijnen worden betaald. Betalen in termijnen kan alleen via automatische incasso. Het aantal termijnen is afhankelijk van de startdatum en duur van de cursus.   
   
 • Ik heb een factuur ontvangen en heb daar een vraag over. Aan wie moet ik deze stellen? 

  Je kunt je vraag per mail sturen naar cursus@bplusc.nl of bellen met 0900 23 23 000.   
   
 • Ik heb een factuur ontvangen, maar deze klopt niet. Wat nu? 

  Wij verzoeken dit schriftelijk te melden, bij voorkeur per e-mail aan cursus@BplusC.nl. A.u.b. bij correspondentie altijd het factuurnummer vermelden.  
   
 • Kan ik korting krijgen?  

  BplusC kent een kortingsregeling voor senioren en een gezinskorting voor jeugd tot 21 jaar. Kinderen tussen 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wij zijn aangehaakt bij het Volwassenenfonds. En dat betekent dat mensen die geen geld hebben voor sport of een culturele hobby met de support van het Volwassenenfonds bij ons terecht kunnen. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en de deelnemer gaat aan de slag met een activiteit naar keuze. Meer informatie vind je hier.
   
 • Hoe kan ik zien welk tarief voor muziek ik moet betalen?  

  Het tarief voor muziekles hangt af van de gekozen lesvorm, de woonplaats, de leeftijd van de leerling en in Wassenaar ook van het inkomen. Je kunt op deze website een tarief laten berekenen bij alle instrumenten waar jaarcursussen voor worden gegeven. Het uiteindelijk te betalen lesgeld hangt af van de startdatum en uiteindelijke lesvorm.
    
   
 • Wanneer weet ik of de cursus doorgaat?  

  Je ontvangt een mail als de cursus niet doorgaat. In geval de cursus, vanwege te weinig deelnemers, niet doorgaat proberen we altijd een alternatief te bieden.   
   
 • Wanneer en hoe kan ik opzeggen en heb ik dan recht op restitutie van (een deel) van het lesgeld? 

  Als je inschrijft voor een les of cursus ga je een verplichting aan. Annuleren kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Die voorwaarden vind je in onze Algemene Voorwaarden. Opzeggen moet schriftelijk, bij voorkeur per mail aan cursus@bplusc.nl 

Afmelden en afgelaste lessen

 • Waar moet ik mijzelf of mijn kind afmelden voor een les? 

  Op werkdagen tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur kun je je afmelden via ons algemene telefoonnummer: 0900 23 23 000. Graag doorgeven: de naam van de leerling, naam van de docent, de locatie en lestijd. Ook is het mogelijk om een mailtje te sturen naar cursus@bplusc.nl. 
   
 • Worden afgelaste lessen ingehaald of wordt het lesgeld teruggestort? 

  Het kan voorkomen dat door ziekte van de docent lessen moeten worden geannuleerd. Lessen die door ziekte van de docent zijn geannuleerd worden zoveel mogelijk ingehaald. BplusC garandeert daarbij een minimum aantal lessen. Het minimum aantal garandeerde lessen is afhankelijk van het aantal lessen van de cursus. Als dit minimum niet wordt gehaald heb je recht op restitutie van lesgeld. Uitgebreidere informatie hierover vind je in onze Algemene Voorwaarden.  

Overig

 • Mag ik als ouder bij de lessen van mijn kind blijven?  

  Nee, het is niet de bedoeling dat je als ouder bij de lessen aanwezig bent. Bij de dans- en muziekcursussen voor kinderen worden speciale kijklessen georganiseerd. Bij de instrumentale muzieklessen kun je hier, in overleg met de docent, een afspraak over maken.  
   
 • Kan ik een 5-, 10- of 15 strippenkaart nemen om te proberen? 

  Ja, boven 21 jaar wel.   
   
 • Ik wil graag samen met anderen muziek maken. Kan dat bij BplusC?

  Bij ons begint alles met samenspel. Binnen de lessen leer je samenwerken en samen iets creëren, luisteren naar elkaar en je medespelers volgen. Kortom, je leert ontzettend veel van samen muziek maken en het is nog leuk(er) ook! 
   
 • Zijn de lessen en cursussen bij BplusC veilig te volgen? 

  De lessen en cursussen, die op de BplusC locaties worden gegeven, zijn coronaproof. We baseren ons hierbij op de meest actuele richtlijnen en stand van zaken vanuit het RIVM en de adviezen van de brancheverenigingen en de veiligheidsregio. Indien nodig ten gevolge van (nieuwe) beperkende maatregelen en binnen redelijke grenzen zorgen we voor een kwalitatief goed, online alternatief.