Vakantiepas | Muziekbubbels!

Programma donderdag 29 augustus

Op donderdag 29 augustus organiseren we een muzikale dag voor kinderen van 7 t/m 11 jaar in Het Leidse Volkshuis van 11.00 tot 16.00 uur! Schrijf je snel in MET je VakantiePas!

In deze muzikale speeltuin ga je spelen op een viool, meedoen aan een percussie- en beats-workshop, leer je pBone spelen en ga je ontdekken wat je nodig hebt om muziek te maken. En natuurlijk gaan we zingen, improviseren, muziek bedenken en swingen en laten we tussen 15.45 en 16.00 uur aan het publiek zien en horen wat je gespeeld en geleerd hebt deze dag! 

Tijd

Groep 1

Groep 2

Groep 3

Groep 4

11.00-11.15u

Welkom

Welkom

Welkom

Welkom

11.15-12.15u les 1

Workshop viool/pBone

Zingen en swingen 

Workshop BplusC Beats

Muzikale Verkenning

12.15-13.15u les 2

Zingen en swingen

Workshop viool/pBone

Muzikale verkenning

Workshop Beats

13.15-13.45u

Lunch

Lunch

Lunch

pauze

13.45-14.45u les 3

Muzikale verkenning

Workshop BplusC Beats

Workshop viool/pBone

Zingen en Swingen

14.30-15.45u les 4

Workshop BplusC Beats

Muzikale verkenning

Zingen en swingen

Workshop Viool/ PBone

15.45-16.00u

afsluiting

afsluiting

afsluiting

afsluiting

* wijzigingen in het programma onder voorbehoud

Over de workshops

Workshop pBone | docent: Martien de Kam
In deze workshop leer je spelen op een kunststof trombone die heel makkelijk te bespelen is voor kinderen. Na een korte uitleg over het instrument gaan we gelijk aan de slag en binnen de kortste keren speel je een paar liedjes mee met een vrolijk nummer. Aan het eind van de workshop geven we ook een korte presentatie voor de ouders. Hieronder alvast een indruk van wat we gaan doen 😉!

Zingen en swingen | docent: Anja Nielsen
In deze workshop gaan we zingen, swingen en improviseren. Wij gaan met elkaar een eigen, vet nummer verzinnen en muzikaal invullen.

Workshop viool | docent: Ingeborg Cneut 
Heb je altijd al eens viool willen spelen? Hou je van een uitdaging? Grijp je kans en speel tijdens Muziekbubbels je eerste noten op dit prachtige snaarinstrument.

Muzikale verkenning | docent: Hesselien Bulens 
Muziek maken is leuk! Maar hoe doe je dat? In deze workshop ontdekken we wat je nodig hebt om muziek te kunnen maken. Met slaginstrumenten leer je van alles over maat en ritme. Doe mee en laat je verrassen!

Workshop BplusC Beats | docent: Andreas Carree
Je kunt je helemaal uitleven tijdens dit uurtje Beats met overdonderende ritmes, improvisaties, grooves en battles. Na de battle zullen jullie ook harmonieus samenspelen, want dat klinkt uiteindelijk natuurlijk het mooist.

Kosten met de VakantiePas zijn € 12,50 (incl. lunch) per workshopdag.
Heb je geen VakantiePas, maar wil je wel meedoen? Dat kan! Je betaalt dan € 25,00.

Inschrijven
Dat kan via deze link.

De VakantiePas ontvang je via school in de laatste week voor de zomervakantie. Geen VakantiePas gekregen? Haal er dan snel een in de bibliotheek!