locatie Muziekhuis

Sinds mei 2015 exploiteert BplusC het Muziekhuis, een multifunctioneel muziekcentrum in het hartje van. Opleiden, oefenen, optreden en opnemen komen in één pand samen. 

Het Muziekhuis is sinds 1988 dé plek voor muzikanten en muziekliefhebbers. Het gebouw aan de Middelstegracht 123 huisvest de Qbus-zaal, tien oefenruimtes waarvan acht compleet met backline en twee drum-/solistencabines, een bar/ontmoetingsruimte en een geluidsopnamestudio. Ook is onze afdeling pop-, jazz- en wereldmuziek gehuisvest in het Muziekhuis. Zo’n vijftig bands repeteren zeven dagen per week in het Muziekhuis. 

De Qbus-zaal is een volwaardige concertzaal, voorzien van een podium, waar maximaal 250 mensen tegelijk kunnen genieten van optredens. Zowel beginnende als gearriveerde artiesten in de meest uiteenlopende genres treden hier op. 

Opleiden 
De Popschool van BplusC is dé plek waar je een carrière als popidool kunt beginnen! Schrijf je in voor drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) en doe meteen mee aan de Popschool. Hierdoor heb je drie weken les op het door jou gekozen instrument (of zangles) en in de vierde week speel je in een band op je eigen niveau. Om podiumervaring op te doen treden de popbands van de Popschool ook op in de Qbus-zaal. 

Uiteraard is het ook mogelijk lessen drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) te volgen in het Muziekhuis zonder mee te doen aan de Popschool. Het team van deskundige en enthousiaste docenten adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden. 

Bandcoaching
Ook biedt BplusC de mogelijkheid tot het huren van een oefencabine met bandcoaching. In dat geval kun je bijvoorbeeld iedere week een cabine huren en komt de bandcoach jullie in de vierde week begeleiden. De bandcoach kan je helpen met samenwerken, naar elkaar luisteren, bandpresentatie, nummers uitzoeken (repertoire) en eigen nummers maken. De combinaties van een oefenruimte huren en bandcoaching zijn flexibel. 

Oefenen
Het Muziekhuis beschikt over een groot aantal geluiddichte oefencabines,
variërend van 7 m2 tot 36 m2. De oefencabines worden in blokken van 4 uur verhuurd, drum-/solistencabines zijn per uur te huur. Wil je gebruik maken van een oefencabine? Bel of loop even bij ons binnen. Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk te repeteren via reservering vooraf. Je kunt een ruimte tot twee weken vooruit reserveren via 071-514 57 55. Er is altijd een instrumentbeheerder (IB’er) aanwezig bij wie je terecht kunt voor vragen.

Backline
In elke cabine is de volgende standaard backline aanwezig: 1x Peavey Bandit 112 gitaarversterker, 1x Peavey TNT 115 basversterker, 1x Pearl drumset vijfdelig met pedaal (zonder bekkens), 1x zanginstallatie met twee microfoons plus standaards. Wil je iets uit deze set gebruiken? De kosten voor het gebruik vind je terug in het prijsoverzicht op de volgende pagina.

Naast deze backline kun je altijd uitbreiden naar meer. Zo zijn er keyboards, bekkensets, conga’s, gitaar-, bas- en keyboardversterkers, microfoons en standaards aanwezig. Je eigen apparatuur gebruiken is uiteraard ook mogelijk. 

Contract
Naast het huren van een oefencabine is het ook mogelijk apparatuur en instrumenten te huren. Je kunt kiezen voor het huren per keer (kosten per 4 uur) of voor een contract. Dit is voordeliger en je oefent op een vaste tijd in een vaste ruimte op een vaste dag. Je ontvangt hiervoor dan iedere twee maanden een factuur. Met een contract kun je ook opbergruimte huren om je eigen apparatuur in op te slaan. 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, dagdeel,12.00-19.00 uur
maandag t/m vrijdag, avonddeel, 19.00-23.00 uur
zaterdag en zondag, 15.00-23.00 uur (alleen na reservering mogelijk)

Ga hier naar het prijzenoverzicht

Optreden 
Qbus is de podiumzaal van het Muziekhuis. In deze zaal kunnen maximaal 250 mensen tegelijk genieten van concerten en optredens van zowel beginnende als gearriveerde artiesten in de meest uiteenlopende genres. Door de samenwerking met De X is BplusC ook verzekerd van wereldmuziek van topklasse.  
De zaal is buiten onze reguliere programmering ook te huur. De Qbus is uitermate geschikt om te gebruiken voor repetities van theater-, toneel- of dansverenigingen. In de Qbus geldt een maximaal geluidsniveau van 99dB.
Deze sfeervolle zaal biedt een scala aan mogelijkheden. Zo hebben wij alle geluids- en lichttechnische faciliteiten inclusief technici in huis om alle optredens te verzorgen. Ook is het mogelijk een liveregistratie van een concert of optreden te maken. 
Natuurlijk kan de aankleding van de zaal naar wens worden aangepast. 
Verder is het mogelijk een theateropstelling te realiseren, waardoor de ruimte ook geschikt is voor voorstellingen met zitplaatsen. Deze opstelling is ook te gebruiken bij presentaties en lezingen.

Gezien de vele mogelijkheden die de Qbus te bieden heeft, is het moeilijk een vaste prijs op te geven. Neem daarom voor een offerte op maat contact op via Muziekhuis@BplusC.nl of bel 071-5145755 voor specificaties van de zaal. 

Openingstijden Qbus
zondag t/m donderdag tot 0.00 uur
vrijdag en zaterdag tot 1.00 uur

Opnemen
De studio van het Muziekhuis kan diverse registraties verzorgen. Denk hierbij aan een  liveregistratie van een concert, een demo-opname, het mixen en masteren van opnames en het produceren van een cd. Dit kan vanuit de regieruimte in het Muziekhuis, maar ook op locatie bieden wij deze diensten aan. De locatieopnames worden gemaakt met een 24-sporenrecorder met 24 preamps. Ons team van technici heeft ruime ervaring met diverse muziekstijlen. 

Ga hier naar het prijzenoverzicht

verhuur ruimtes