Training | Haal meer uit media met kleuters


Ben je leerkracht in de onderbouw en wil je weten hoe je media bewust en in balans kunt inzetten op de groep? Dan is de training Haal meer uit media met kleuters iets voor jou.


Over media en jonge kinderen bestaat veel discussie. Feit is dat jonge kinderen steeds vroeger in aanraking komen met verschillende soorten media. Mediaopvoeding wordt daardoor steeds belangrijker.

De training is interactief van aard. Naast korte presentaties en demonstraties ga je vooral zelf aan de slag aan de hand van de theorie. Het gaat daarbij niet om de technische aspecten van media, maar vooral om de verschillende toepassingen van media, het leggen van verbanden tussen de online en offline activiteiten en de rol van de leerkracht tijdens het inzetten van media. Na de training ontvang je twaalf weken lang een opdracht om de informatie in de praktijk te verwerken.

Deelnemers van deze training zijn in staat bewuste keuzes te maken en hebben ervaren hoe zij door middel van interactievaardigheden en het koppelen van online en offline activiteiten meer uit media kunnen halen ten behoeve van de ontwikkeling van kinderen.

In de Week van de Mediawijsheid wordt daarnaast een korte gratis training gegeven, op donderdag 14 november van 19.00-21.00 uur in bibliotheek Nieuwstraat.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
Voorkeur (indien van toepassing)
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje