Digiwijs in de klas - optie informatievaardigheden


Het is belangrijk kinderen digitaal vaardig te maken. Doe daarom mee aan Digiwijs in de klas!


Digitale geletterdheid bestaat uit een verzameling competenties: ICT-vaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking. Het zijn competenties waarmee je problemen kunt oplossen in een omgeving waarin technologie overal aanwezig is. Het gaat om essentiële vaardigheden voor een succesvolle deelname aan de arbeidsmarkt. Digitale informatie duiden, verzamelen en creëren leer je niet vanzelf.

Informatie zoeken, vinden, beoordelen en verwerken zijn belangrijke vaardigheden om verder te komen op school en daarna. Hoe formuleer je een goede zoekvraag? Wat staat er precies in de tekst? Van wie is de informatie afkomstig? En wat als er niets op internet te vinden is?

Dit project is een goede start van een periode waarin de kinderen aan een werkstuk of spreekbeurt gaan werken. In twee lessen leren de kinderen informatie te zoeken (zowel op internet als in de bibliotheek), kritisch te kijken naar (alle) media en een selectie te maken uit de vele informatie die beschikbaar is.

 

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
Voorkeur (indien van toepassing)
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje