Voortgezet onderwijs

Kunst en cultuur op school | Bibliotheek op school | Werken aan kwaliteit | zoeken

Kunst en cultuur op school

Van een losse workshop tot een goed gevulde kunstdag met meerdere workshops, van een festivaldag met voorstellingen en workshops tot een ‘stage challenge’, een langer durend toneelproject: het kan allemaal.
Of haal meer expertise in school met onze vakexperts. Vlieg bijvoorbeeld een danser, acteur, muzikant of beeldend kunstenaar in die naadloos kan vertellen over zijn of haar vak als ondersteuning voor de lessen Kunst algemeen. Kom naar het Muziekhuis, hét multifunctionele muziekcentrum in het hartje van Leiden. Daar kunnen scholen gebruik maken van alle mogelijkheden: oefenruimtes met instrumenten/backline, de Qbus (zaal met podium), bar of opnamestudio.
In Kunst en cultuur op school geven wij een inkijkje in de mogelijkheden. Laat u inspireren, kies doelgericht, vertel uw wensen of vraag advies. Wij zijn graag uw partner, om bij u op school kunst en cultuur een extra stimulans te geven: met meerwaarde en onder begeleiding van onze professionele vakdocenten.

Bibliotheek op school

Taalvaardigheid is een belangrijke factor van schoolsucces. Leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid (informatievaardigheid) komen samen in de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is een strategisch, meerjarig samenwerkingsverband tussen bibliotheken en scholen. Doel is om gezamenlijk de schoolresultaten van jongeren te verbeteren.
Ga met uw klas aan de slag met onze leesproducten. Deze leskisten bevatten boeken die we speciaal voor jongeren geselecteerd hebben. Soms met een film, soms met een schrijversbezoek. Altijd met een lesbrief. Doe ook mee met de effectieve (landelijke) programma’s en projecten zoals De Weddenschap, Leeskr8!, Lezen voor de lijst, 4you!, My Life Story en Read2Me! Of vlieg een leesconsulent of mediacoach in die in een workshop met de jongeren aan de slag gaat.
Ga nog een stap verder en werk samen met de bibliotheek toe naar een ideale lees- en mediaomgeving voor jongeren. De bibliotheek ontwikkelt hiertoe samen met de school een lees- en mediaplan. In dit strategische plan staan de stappen beschreven die je als school gaat zetten om dit te bereiken. Bovengenoemde leesproducten, programma’s en projecten kunnen hierin een plek krijgen. BplusC bekijkt samen met de school naar een inhoud op maat en maakt afspraken omtrent producten, programma’s en projecten gedurende het schooljaar.

Werken aan kwaliteit

De kwaliteit van cultuureducatie, leesbevordering en mediawijsheid is sterk afhankelijk van de deskundigheid van mensen die met jongeren werken, naast de middelen en faciliteiten van scholen. De manier waarop docenten lessen verzorgen en de manier waarop ze tegen cultuureducatie, lezen en mediawijsheid aankijken is zeer divers. Iedereen – vaak ook binnen dezelfde school – pakt het anders aan. Daarom steekt BplusC graag energie in effectieve ondersteuning op het gebied van cultuureducatie en lezen en mediawijsheid. Zodat u zelf kwaliteit kunt bieden.

Maatwerk

BplusC vindt het belangrijk om aan te sluiten bij uw vraag. Daarom ontwikkelt BplusC ook workshops, producten, voorstellingen, scholing en ondersteuning op maat. Heeft uw school bijvoorbeeld een speciale themaweek, verdieping of verbreding nodig bij een vak, zoekt u invulling voor een ouderavond of heeft u een andere specifieke vraag? Wij denken graag met u mee! Neem gerust contact op.

Meer weten over...